Åtalas för rasistisk misshandel av barn

Publicerad 2014-03-14

En man i 45-årsåldern är åtalad för misshandel, olaga hot och förolämpning. Detta efter att han ska ha misshandlat och skrikit nedsättande afrofobiska glåpord efter några pojkar.

Det inträffade skedde i Mora. Några minderåriga pojkar var på väg hem från en fotbollsträning när de hörde hur en kvinna stod vid balkongen och skrek efter dem. Strax därefter kommer en äldre och berusad man i 45-årsåldern ut från balkongen och ska ha skrikit afrofobiska och nedsättande glåpord, samtidigt som han hotade med att han skulle "döda dem".

Pojkarna gick vidare och märkte efter ett tag att samma man lämnat lägenheten, och sprang efter dem. Samtidigt fortsatte han att bete sig hotfullt mot pojkarna. Han ska även enligt vittnesmål fortsatt skrika nedsättande afrofobiska glåpord samtidigt som han knuffade omkull en av killarna, och slog honom med 4-5 slag, så pass hårt att skador uppstod på armen. Skadorna har fotograferats av polisen och kommer att användes i rättegången.

Killarna sprang därefter in i en lägenhet, och pojkarna ska i vittnesmål uppgett att de efter händelsen känt en rädsla inför att lämna hemmet.

Det har nu väckts åtal mot mannen i Mora tingsrätt. Han är misstänkt för misshandel, olaga hot och förolämpning. Han är tidigare dömd för en rad av brott, däribland stöld. Mannen förnekar brott.
Bilan Osman

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro