Åtalas för rasistisk misshandel av barn

Publicerad 2014-03-14

En man i 45-årsåldern är åtalad för misshandel, olaga hot och förolämpning. Detta efter att han ska ha misshandlat och skrikit nedsättande afrofobiska glåpord efter några pojkar.

Det inträffade skedde i Mora. Några minderåriga pojkar var på väg hem från en fotbollsträning när de hörde hur en kvinna stod vid balkongen och skrek efter dem. Strax därefter kommer en äldre och berusad man i 45-årsåldern ut från balkongen och ska ha skrikit afrofobiska och nedsättande glåpord, samtidigt som han hotade med att han skulle "döda dem".

Pojkarna gick vidare och märkte efter ett tag att samma man lämnat lägenheten, och sprang efter dem. Samtidigt fortsatte han att bete sig hotfullt mot pojkarna. Han ska även enligt vittnesmål fortsatt skrika nedsättande afrofobiska glåpord samtidigt som han knuffade omkull en av killarna, och slog honom med 4-5 slag, så pass hårt att skador uppstod på armen. Skadorna har fotograferats av polisen och kommer att användes i rättegången.

Killarna sprang därefter in i en lägenhet, och pojkarna ska i vittnesmål uppgett att de efter händelsen känt en rädsla inför att lämna hemmet.

Det har nu väckts åtal mot mannen i Mora tingsrätt. Han är misstänkt för misshandel, olaga hot och förolämpning. Han är tidigare dömd för en rad av brott, däribland stöld. Mannen förnekar brott.
Bilan Osman

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA