Fler SD-politiker uppmanas att avgå

Publicerad 2014-09-11

Sverigedemokraterna uppmanar ytterligare fyra av sina kandidater att avsäga sig sin kandidatur. Det efter att Expressen och Researchgruppen avslöjat att kandidaterna på hatsajter skrivit grovt rasistiska kommentarer.

– Vi förväntar oss att alla kommer att avsäga sig sina kandidaturer, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinunnen till Expressen.

Det handlar om Ulla-Britt Wennel, på sverigedemokraternas valsedel i Vallentunakommun. Hon har bland annat skrivit "Om negroida personer deppar ihop får de väl flytta härifrån".

Nils Jengenäs, toppnamn i Solna, har skrivit att "muslimernas handikap sitter ju trots allt i huvudet".

"Otacksamma kräk, finns bara en väg för dom och det är hem till hyddan", hävdade Sture Johansson femte namn i Gislaved. En fjärde kandidat som uppmanas avgå är Björn Löfvenius, sjunde namn till kommunfullmäktige i Borås. Han har kallat asylsökande för "parasiter". Till Expressen, säger en anhörig till Löfvenius att han redan lämnat Sverigedemokraterna.

Hittills har fyra kandidater valt att avgå självmant och fyra kandidater uppmanats att lämna Sverigedemokraterna efter Expressens och Researchgruppens granskning, rapporterar Expressen.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA