Fler SD-politiker uppmanas att avgå

Publicerad 2014-09-11

Sverigedemokraterna uppmanar ytterligare fyra av sina kandidater att avsäga sig sin kandidatur. Det efter att Expressen och Researchgruppen avslöjat att kandidaterna på hatsajter skrivit grovt rasistiska kommentarer.

– Vi förväntar oss att alla kommer att avsäga sig sina kandidaturer, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinunnen till Expressen.

Det handlar om Ulla-Britt Wennel, på sverigedemokraternas valsedel i Vallentunakommun. Hon har bland annat skrivit "Om negroida personer deppar ihop får de väl flytta härifrån".

Nils Jengenäs, toppnamn i Solna, har skrivit att "muslimernas handikap sitter ju trots allt i huvudet".

"Otacksamma kräk, finns bara en väg för dom och det är hem till hyddan", hävdade Sture Johansson femte namn i Gislaved. En fjärde kandidat som uppmanas avgå är Björn Löfvenius, sjunde namn till kommunfullmäktige i Borås. Han har kallat asylsökande för "parasiter". Till Expressen, säger en anhörig till Löfvenius att han redan lämnat Sverigedemokraterna.

Hittills har fyra kandidater valt att avgå självmant och fyra kandidater uppmanats att lämna Sverigedemokraterna efter Expressens och Researchgruppens granskning, rapporterar Expressen.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro