Följ extremhögern i valvakan på expo.se

Publicerad 2014-05-22

Kommer extremhögern stärka sina positioner i EU? Vilka åker ur, vilka kommer in och hur påverkar det EU:s och vår framtid. Följ extremhögerns resultat i EU-valet i Expos valvaka

Den dramatiska valnatten närmar sig. Expo har följt extremhögerns väg mot makten i EU:s korridorer under hela valrörelsen. I samarbete med Svenska Dagbladet lanserade vi sajten Det slutna Europa, med en unik sammanställning av samtliga högerextrema och högerpopulistiska partier som kandiderar, tillsammans med statistik över partiernas utveckling i EU-valen sedan 1994. Vi har granskat hur Sverigedemokraterna i sin valkampanj ljuger om tiggare från Rumänien. Tillsammans med Expressen kunde vi på torsdagen avslöja att en av Sverigedemokraternas kandidater i valet tidigare varit i kontakt med tidningen Nationell Idags redaktion, trots att partiet tar avstånd från tidningen. På bloggen har vi blickat ut över ett Europa där nationalismen i vissa länder ser ut att bli allt mer gångbar.

Samtidigt har grupperna som ingår i vår plattform Tillsammansskapet visat att det finns en bred folkligt förankrad antirasism som står upp för sammanhållning, och som vänder rasismen ryggen.

Vi har gjort vad vi kunnat för att höja kunskapen om det hot som extremhögern utgör mot det öppna samhället. Och vi har visat att det finns ett alternativ till rasistisk splittringspolitik.

På söndag presenteras valresultatet och då är vi givetvis också med. Via vår hemsida kommer vi under kvällen följa dramatiken i valets sista skälvande timmar. Via vår direktrapportering får du de senaste nyheterna från valrörelsen runt om i Europa, valresultaten, kommentarerna och analysen. Och dessutom möjligheten att få svar på dina frågor och farhågor innan valresultaten börjar trilla in.

Välkommen till Expos valvaka.
Start 18.00
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA