Gripna för nazistiskt klotter i Kärrtorp

Publicerad 2014-01-13

Tre personer i Kärrtorp har gripits för nazistisk klotter i Kärrtorp. De misstänks för skadegörelse. Den senaste tiden har en våg av rasistiskt klotter uppmärksammats, bland annat i Kärrtorp.

Ett vittne till händelsen tipsade polisen om att tre personer i 20-års åldern sprejade propaganda för Svenska motståndsrörelsens nätsajt och slogans som "gatan tillhör oss" på en skolbyggnad i Kärrtorp. Polisen släppte under natten, efter förhör, de misstänkta, rapporterar Aftonbladet. De är dock fortfarande misstänkta för brott och polisen har genomfört husrannsakan hos männen.

Det har återkommande rapporterats om nazistiskt klotter i Kärrtorp. En anledning till att de antinazistiska demonstrationerna anordnandes i Kärrtorp i slutet av förra året var just klottret. En av manifestationerna attackerades av Svenska motståndsrörelsen. Tre personer från organisationen sitter häktade misstänkta för våldsamt upplopp. Bland dem ledaren i Stockholm.

Även på andra platser i Stockholm har klotter i form av hakkors dykt upp. Polisen har inlett en utredning och genomför tekniskundersökning av klottret, rapporterar Aftonbladet.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA