Gripna för nazistiskt klotter i Kärrtorp

Publicerad 2014-01-13

Tre personer i Kärrtorp har gripits för nazistisk klotter i Kärrtorp. De misstänks för skadegörelse. Den senaste tiden har en våg av rasistiskt klotter uppmärksammats, bland annat i Kärrtorp.

Ett vittne till händelsen tipsade polisen om att tre personer i 20-års åldern sprejade propaganda för Svenska motståndsrörelsens nätsajt och slogans som "gatan tillhör oss" på en skolbyggnad i Kärrtorp. Polisen släppte under natten, efter förhör, de misstänkta, rapporterar Aftonbladet. De är dock fortfarande misstänkta för brott och polisen har genomfört husrannsakan hos männen.

Det har återkommande rapporterats om nazistiskt klotter i Kärrtorp. En anledning till att de antinazistiska demonstrationerna anordnandes i Kärrtorp i slutet av förra året var just klottret. En av manifestationerna attackerades av Svenska motståndsrörelsen. Tre personer från organisationen sitter häktade misstänkta för våldsamt upplopp. Bland dem ledaren i Stockholm.

Även på andra platser i Stockholm har klotter i form av hakkors dykt upp. Polisen har inlett en utredning och genomför tekniskundersökning av klottret, rapporterar Aftonbladet.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro