Hjärtmanifestation mot SD:s kvinnohat

Publicerad 2014-09-03

Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att kvinnan på ett internt Sverigedemokratiskt forum fått utstå hot och sexistiska kränkningar av bland annat SD-politiker.

– Vi vill visa vår kärlek för dem som gång på gång blir hotade efter att ha stått upp mot Sverigedemokraterna, säger Tobias Lohse, koordinator för Tillsammansskapet Eslöv som arrangerat manifestationen.

Deltagarna i manifestationen promenerade genom centrala Landskrona och samlades till slut på Rådhustorget för att prata och lyssna på ett anförande. När den så kallade "lovebombingen" var över satt det färgglada hjärtan över en stor del av centrum. Den utsatta kvinnan valde av säkerhetsskäl att inte delta.

– Detta ska inte ses som en motreaktion. Vi vill visa att vår kärlek är starkare än deras hat, betonar Tobias Lohse för Expo.
Oscar Schau

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro