Hjärtmanifestiation efter våldtäktshot

Publicerad 2014-09-03

Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att kvinnan på ett internt Sverigedemokratiskt forum fått utstå hot och sexistiska kränkningar av bland annat SD-politiker.

– Vi vill visa vår kärlek för dem som gång på gång blir hotade efter att ha stått upp mot Sverigedemokraterna, säger Tobias Lohse, koordinator för Tillsammansskapet Eslöv som arrangerat manifestationen.

Deltagarna i manifestationen promenerade genom centrala Landskrona och samlades till slut på Rådhustorget för att prata och lyssna på ett anförande. När den så kallade "lovebombingen" var över satt det färgglada hjärtan över en stor del av centrum. Den utsatta kvinnan valde av säkerhetsskäl att inte delta.

– Detta ska inte ses som en motreaktion. Vi vill visa att vår kärlek är starkare än deras hat, betonar Tobias Lohse för Expo.
Oscar Schau

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA