Hjärtmanifestiation efter våldtäktshot

Publicerad 2014-09-03

Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att kvinnan på ett internt Sverigedemokratiskt forum fått utstå hot och sexistiska kränkningar av bland annat SD-politiker.

– Vi vill visa vår kärlek för dem som gång på gång blir hotade efter att ha stått upp mot Sverigedemokraterna, säger Tobias Lohse, koordinator för Tillsammansskapet Eslöv som arrangerat manifestationen.

Deltagarna i manifestationen promenerade genom centrala Landskrona och samlades till slut på Rådhustorget för att prata och lyssna på ett anförande. När den så kallade "lovebombingen" var över satt det färgglada hjärtan över en stor del av centrum. Den utsatta kvinnan valde av säkerhetsskäl att inte delta.

– Detta ska inte ses som en motreaktion. Vi vill visa att vår kärlek är starkare än deras hat, betonar Tobias Lohse för Expo.
Oscar Schau

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro