Hjärtmanifestiation mot SD:s kvinnohat

Publicerad 2014-09-03

Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att kvinnan på ett internt Sverigedemokratiskt forum fått utstå hot och sexistiska kränkningar av bland annat SD-politiker.

– Vi vill visa vår kärlek för dem som gång på gång blir hotade efter att ha stått upp mot Sverigedemokraterna, säger Tobias Lohse, koordinator för Tillsammansskapet Eslöv som arrangerat manifestationen.

Deltagarna i manifestationen promenerade genom centrala Landskrona och samlades till slut på Rådhustorget för att prata och lyssna på ett anförande. När den så kallade "lovebombingen" var över satt det färgglada hjärtan över en stor del av centrum. Den utsatta kvinnan valde av säkerhetsskäl att inte delta.

– Detta ska inte ses som en motreaktion. Vi vill visa att vår kärlek är starkare än deras hat, betonar Tobias Lohse för Expo.
Oscar Schau

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA