Folkets Marsch pj

Lars Erik Aldin har tidigare skänkt stora summor till SD. Han har även synts i flera högerextrema sammanhang. Bilden är från Folkets marsch i Stockholm 2006. Nu visar det sig att han gett stora lån till Nationell Idag som han kräver tillbaka.(Foto: Expo)

Högerextrem redaktör krävs på 100 000 kronor

Publicerad 2014-04-22

Sanna Hill som är redaktör för den högerextrema tidningen Nya Tider krävs på 100 000 kronor. Det är Lars Erik Aldin som tidigare hjälpt till att finansiera Sverigedemokraterna som kräver pengarna för en skuld från hennes tid i Nationell Idag.

2012 splittrades Nationell Idag efter att stora delar av den dåvarande redaktionen lämnade tidningen i samband med en konflikt med Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramson. Sanna Hill var en av dem som lämnade tidningen och som tillsammans med Nationell Idags tidigare chefredaktör Vavra Suk bildade bolaget AlternaMedia HB, som ger ut tidningen Nya Tider. Nya Tider erhåller idag presstöd.

Efter splittringen i Nationaldemokraterna och Nationell Idag har rättsliga tvister avlöst varandra. Marc Abramsson har hotat att polisanmäla Vávra Suk för förskingring. Suk har å sin sida stämt Abramsson, som han menar gick över sina befogenheter när han och Sanna Hill avskedades.

Sanna Hill krävs nu på 100 000 kronor av Lars Erik Aldin. Aldin har en historia som en högerextrem finansiär och har tidigare skänkt miljonbelopp till Sverigedemokraterna, som han även suttit som revisor för. Enligt kravet på Sanna Hill som Aldin överlämnat till kronofogden ska Sanna Hill och Marc Abramsson i februari 2012 ha lånat 200 000 kronor av honom. Vid tiden satt Abramsson och Hill i Föreningen Nationell Idags styrelse.

Till Kronofogden har Aldin lämnat in två skuldkvitton på 100 000 vardera som Marc Abramsson och Sanna Hill skrivit under. Enligt Aldin har Abramsson betalat tillbaka 100 000 kronor, men Sanna Hill, som enligt Aldin, ska stå för halva skulden har inte betalat sin del.

Sanna Hill har till kronofogden motsatt sig Aldins krav och ärendet har skickats vidare för att avgöras i Attunda tingsrätt.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro