Nazistledare åtalas för att ha burit kniv

Publicerad 2014-09-01

Brott mot knivlagen. Klas Lund, ledare för den militanta nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen har åtalats misstänkt för knivbrott.

Det var i slutet av mars i år som polisen stoppade en bil som Lund färdades i. När polisen visiterade honom hittade de en morakniv i hans byxficka.

Lund säger i förhör att han haft med sig kniven när han varit i skogen med sin hund. Han förnekar brott.

Klas Lund är 46 år gammal och ledare för Nordiska motståndsrörelsen, som Svenska motståndsrörelsen är en del av. Lund är dömd för dråp och rån, brott som begicks under 1980 och 1990-talet. 2004 dömdes han för grovt vapenbrott efter att polisen hittat en skarpladdad pistol i hemmet.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro