Nazistledare åtalas för att ha burit kniv

Publicerad 2014-09-01

Brott mot knivlagen. Klas Lund, ledare för den militanta nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen har åtalats misstänkt för knivbrott.

Det var i slutet av mars i år som polisen stoppade en bil som Lund färdades i. När polisen visiterade honom hittade de en morakniv i hans byxficka.

Lund säger i förhör att han haft med sig kniven när han varit i skogen med sin hund. Han förnekar brott.

Klas Lund är 46 år gammal och ledare för Nordiska motståndsrörelsen, som Svenska motståndsrörelsen är en del av. Lund är dömd för dråp och rån, brott som begicks under 1980 och 1990-talet. 2004 dömdes han för grovt vapenbrott efter att polisen hittat en skarpladdad pistol i hemmet.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA