Rasistisk facebookgrupp tas bort efter kritik

Publicerad 2014-06-19

Facebook har ändrat sitt tidigare beslut om att den rasistiska gruppen "Vi som inte vill festa med invandrare" inte bryter mot Facebooks "gemenskapsregler". Efter flera anmälningar från användare och efter att Expo Idag uppmärksammade gruppen har den stängts ned.


En rad anmälningar har lämnats till Facebook angående facebookgruppen. "Vi som inte vill festa med invandrare". I gruppen uppmanades till våld mot invandrare och i den spreds även propaganda från nazistiska Svenskarnas parti. Trots det beslutade Facebook till att börja med att inte ta bort gruppen. Facebook menade att den inte stred mot företagets "gemenskapsregler". Facebook har nu ändrat sig och tagit bort gruppen och skriver till flera personer som anmält gruppen.

"Vi har reviderat vårt beslut gällande din anmälan av Vi som inte vill festa med invandrare. Vi har granskat sidan som du anmält på grund av trakasserier. Eftersom den bryter mot våra gemenskapsregler har vi tagit bort den."
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA