Rasistisk facebookgrupp tas bort efter kritik

Publicerad 2014-06-19

Facebook har ändrat sitt tidigare beslut om att den rasistiska gruppen "Vi som inte vill festa med invandrare" inte bryter mot Facebooks "gemenskapsregler". Efter flera anmälningar från användare och efter att Expo Idag uppmärksammade gruppen har den stängts ned.


En rad anmälningar har lämnats till Facebook angående facebookgruppen. "Vi som inte vill festa med invandrare". I gruppen uppmanades till våld mot invandrare och i den spreds även propaganda från nazistiska Svenskarnas parti. Trots det beslutade Facebook till att börja med att inte ta bort gruppen. Facebook menade att den inte stred mot företagets "gemenskapsregler". Facebook har nu ändrat sig och tagit bort gruppen och skriver till flera personer som anmält gruppen.

"Vi har reviderat vårt beslut gällande din anmälan av Vi som inte vill festa med invandrare. Vi har granskat sidan som du anmält på grund av trakasserier. Eftersom den bryter mot våra gemenskapsregler har vi tagit bort den."
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro