sd jimmie akesson tv

Expo presenterar valanalysen: SD, nazismen och det antirasistiska motståndet. (Foto Expo)

SD, nazismen och det antirasistiska motståndet

Publicerad 2014-09-26
Valanalys: Sverigedemokraterna blev valets stora vinnare. Expo har tittat på vad som utmärker de tre kommuner i varje län där Sverigedemokraterna växt mest sedan valet 2010. Valanalysen som är i tre delar går även igenom nazistiska Svenskarnas partis bakslag i valet och hur det kan komma att påverka partiet. Tredje delen i analysen handlar om det antirasistiska motståndet med vända ryggar-manifestationer och långsiktigt lokalt arbete.

Ladda ned: Valanalys 2014: SD, nazismen och det antirasistiska motståndet

Statistiken som valanalysen bygger på kommer att presenteras i Expo Idags traditionsenliga söndagskrönika.
Expo

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA