sd jimmie akesson tv

Expo presenterar valanalysen: SD, nazismen och det antirasistiska motståndet. (Foto Expo)

SD, nazismen och det antirasistiska motståndet

Publicerad 2014-09-26
Valanalys: Sverigedemokraterna blev valets stora vinnare. Expo har tittat på vad som utmärker de tre kommuner i varje län där Sverigedemokraterna växt mest sedan valet 2010. Valanalysen som är i tre delar går även igenom nazistiska Svenskarnas partis bakslag i valet och hur det kan komma att påverka partiet. Tredje delen i analysen handlar om det antirasistiska motståndet med vända ryggar-manifestationer och långsiktigt lokalt arbete.

Ladda ned: Valanalys 2014: SD, nazismen och det antirasistiska motståndet

Statistiken som valanalysen bygger på kommer att presenteras i Expo Idags traditionsenliga söndagskrönika.
Expo

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro