hot sahlin

Kommunpolitikern för Sverigedemokraterna i Hallsberg Elin Jensen skrev dödsbönen på Facebook inför valet 2010. Inlägget gillades av Örebros distriktsordförande. (Montage Expo)

SD-politiker skrev dödsbön mot Mona Sahlin

Publicerad 2014-09-04

Elin Jensen, kommunpolitiker i Hallsberg och kandidat till Örebros landsting, önskade på Facebook livet ur Mona Sahlin. Hennes inlägg gillades av SD:s distriktsordförande i Örebro, Jonas Millard. Sahlin kallar händelsen osmaklig och ovärdig.

"Gud. Du tog ifrån mig min favoritskådespelare Patrik Swayze. Du tog ifrån mig min favorithårdrockare Ronnie James Dio. Du tog ifrån mig min favoritsångare Michael Jackson. Så nu vill jag bara att du ska veta… att min favoritpolitiker är Mona Sahlin! AMEN!", skrev Jensen på Facebook den 9 september 2010. När inlägget skrevs var Sahlin partiledare för Socialdemokraterna.

Inlägget gillades av Sverigedemokraternas nuvarande ordförande i Örebro Jonas Millard. Bara dagar efter inlägget valdes Elin Jensen in i Hallsbergs kommunfullmäktige och Jonas Millard i Örebros kommunfullmäktige. Där är han också kommunalråd. Samtidigt är han Sverigedemokraterna distriktsordförande i Örebro.

När Expo Idag får kontakt med Elin Jensen uppger hon att hon inte minns inlägget.

– Jag måste kolla upp det, säger hon innan hon avbryter samtalet. Expo Idag har sedan dess inte lyckas inte nå henne.

Även Jonas Millard lägger på luren när Expo Idag får kontakt med honom. I ett sms skriver han dock:

"Inlägget är knappast seriöst menat utan ett skämt som spreds på Facebook och i Sociala medier för fyra år sedan. Självklart önskar jag inte livet ur någon."

När Expo Idag via sms ställde följdfrågan: "Är det kul att önska livet ur en annan politiker" valde Millard att inte svara.

Mona Sahlin kallar SD-politikernas dödsbön för "osmaklig och ovärdig" .

– Skämt kan förstås vara roliga, men att som en väldigt utsatt och hotad person få "skämt" om våld och död. Det är inte okej. Framförallt inte av förtroendevalda. Sverigedemokraterna är helt enkelt inte ett vanligt parti, säger hon till Expo Idag.
Bilan Osman, Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro