thord brynielsson

Sverigedemokraterna i Hallands ordförande Thord Brynielsson bedriver en personvalskampanj där han beskriver lokalavdelningen i Kungsbacka som liberaler och "flyktingkramare". (Foto: David Lagerlöf/Expo).

SD-toppkandidat saknar förtroende för ordföranden

Publicerad 2014-09-04

Sverigedemokraterna i Kungsbackas toppkandidat Carita Boulwén saknar förtroende för distriktsordförande Thord Brynielsson. Detta sedan Brynielsson startade en personvalskampanj där han attackerar lokalavdelningen i Kungsbacka.

Det var på onsdagen Expo Idag avslöjade att Sverigedemokraterna i Hallands ordförande startat en personvalskampanj i Kungsbacka där han beskriver lokalavdelningen i kommunen som "liberaler och flyktingkramare". Brynielsson som sedan valet 2010 representerat partiet i Kungsbackas kommunfullmäktige står först på plats 13 på kommunvalsedeln.

–Thord är inte aktiv i Kungsbacka längre. Han lägger sin tid på Hallandsdistriktet där han är ordförande, säger Carita Boulwén.

Har du förtroende för Thord Brynielsson?

–Nej, säger Boulwén.

Carita Boulwén vill inte svara på huruvida Kungsbackaavdelningen kommer att kunna samarbeta med Hallandistriktet i framtiden.

Kommer ni kunna samarbeta med Brynielsson om han skulle lyckas med sin personvalskampanj och komma in i kommunfullmäktige?

– Det återstår att se, säger hon.

Sverigedemokraterna i Kungsbacka kommer nu att kontakta partistyrelsen angående Thord Brynielssons kampanj.

I valet 2010 fick Sverigedemokraterna tre mandat i Kungsbacka. Idag är det endast Thord Brynielsson som företräder partiet i kommunfullmäktige då den ene fullmäktigeledamoten har blivit utesluten ur partiet och den andre kort där på lämnade Sverigedemokraterna efter en uppmärksammad rasistisk kampanj mot ett flyktigboende i Frillesås som ledde till starka reaktioner från lokalbefolkningen.
Alex Bengtsson

Organisationer och begrepp i artikeln

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro