thord brynielsson

Sverigedemokraterna i Hallands ordförande Thord Brynielsson bedriver en personvalskampanj där han beskriver lokalavdelningen i Kungsbacka som liberaler och "flyktingkramare". (Foto: David Lagerlöf/Expo).

SD-toppkandidat saknar förtroende för ordföranden

Publicerad 2014-09-04

Sverigedemokraterna i Kungsbackas toppkandidat Carita Boulwén saknar förtroende för distriktsordförande Thord Brynielsson. Detta sedan Brynielsson startade en personvalskampanj där han attackerar lokalavdelningen i Kungsbacka.

Det var på onsdagen Expo Idag avslöjade att Sverigedemokraterna i Hallands ordförande startat en personvalskampanj i Kungsbacka där han beskriver lokalavdelningen i kommunen som "liberaler och flyktingkramare". Brynielsson som sedan valet 2010 representerat partiet i Kungsbackas kommunfullmäktige står först på plats 13 på kommunvalsedeln.

–Thord är inte aktiv i Kungsbacka längre. Han lägger sin tid på Hallandsdistriktet där han är ordförande, säger Carita Boulwén.

Har du förtroende för Thord Brynielsson?

–Nej, säger Boulwén.

Carita Boulwén vill inte svara på huruvida Kungsbackaavdelningen kommer att kunna samarbeta med Hallandistriktet i framtiden.

Kommer ni kunna samarbeta med Brynielsson om han skulle lyckas med sin personvalskampanj och komma in i kommunfullmäktige?

– Det återstår att se, säger hon.

Sverigedemokraterna i Kungsbacka kommer nu att kontakta partistyrelsen angående Thord Brynielssons kampanj.

I valet 2010 fick Sverigedemokraterna tre mandat i Kungsbacka. Idag är det endast Thord Brynielsson som företräder partiet i kommunfullmäktige då den ene fullmäktigeledamoten har blivit utesluten ur partiet och den andre kort där på lämnade Sverigedemokraterna efter en uppmärksammad rasistisk kampanj mot ett flyktigboende i Frillesås som ledde till starka reaktioner från lokalbefolkningen.
Alex Bengtsson

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA