Somalisk förening utsatt för nazistisk skadegörelse

Publicerad 2014-01-20

Det var under torsdagseftermiddagen som medlemmar från den somaliska föreningen möttes av en vandaliserad lokal. Någon eller några hade brutit sig in och sprayat hakkors på väggarna, borden och dörrarna. Händelsen har rubricerats som skadegörelse, olaga intrång och hets mot folkgrupp.

Till P4 Skaraborg säger David Herngren, utredningsbefäl i Falköping att händelsen tas på största allvar.

Falköpings tidning har pratat med Ibrahim Muhumed, som är ordförande för den somaliska föreningen. Han berättar om den oro som finns hos somalier i Falköping,

- Kvinnor och barn är mycket rädda nu. Vi tror att det är en rasistgrupp som ligger bakom. De hatar oss och vill inte att vi ska vara i Falköping. Därför ber vi alla andra Falköpingsbor att hjälpa oss, vi vet att det är en liten grupp.

Ingen har hittills gripits för dådet och polisens tekniker undersöker för närvarande platsen. Men inga spår har gått att säkra.

Den senaste tidens har skadegörelser i form av nazistklotter uppmärksammats på flera platser i Sverige. Förra veckan greps tre personer misstänkta för skadegörelse efter att de på en skolbyggnad i Kärrtorp sprejat propaganda för nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen och "gatan tillhör oss". Och under helgen attackerade nazister KaféT och turteatern i Kärrtorp, vilket ledde till ännu en anmälan gällande krossade rutor och nazistklotter.
Bilan Osman

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA