Spikade fast Koranen på ett planerat muslimskt center

Publicerad 2014-02-13

En brittisk högerextremist har dömts för att ha spikat fast Koranen och på en byggnad som det finns planer på att göra till ett muslimskt utbildningscenter.

Den 28-åriga mannen skriver på Facebook att han tillhör Shotton Defence League. I december förra året, i Shotton Colliery, spikade han fast Koranen och sprejade den antimuslimska organisationen English Defence Leagues förkortning "EDL " på en byggnad som det finns planer på att göra om till ett muslimskt center. Planerna har skapat diskussioner, rapporterar Hartlepool mail.

28-årigen som erkänt brottet och döms till skyddstillsyn i sex månader och husarrest i en månad.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro