Sverigedemokrat misstänks för vapenbrott

Publicerad 2014-01-13

En 51-årig ledamot i en distriktsstyrelse för Sverigedemokraterna i Västra Götaland misstänks för vapenbrott. I politikerns hem har polisen hittat stora mängder av militärammunition.

Flera olika vapentillbehör, bland annat magasin till en k-pistmodell och till en AK 4 har hittats 51-åringens hem. Dessutom fann polisen olika former av militärtmateriel hos 51-åringen.

"En stor mängd av denna ammunition hör till vapen som misstänkt ej har någon licens för", står det i förundersökningen.

51-åringen förnekar brott, men har erkänt att polisens fynd tillhör honom. Han uppger i förhör att vapendelar blivit kvar efter att han lade ned en vapenfirma som han drev. Han hade tänkt att göra sig av med föremålen men "det blev aldrig av", säger 51-åringen i förhör.

Distriktsstyrelseledamoten hävdar dessutom att han varit aktiv i hemvärnet och att av "någon oförklarlig anledning" blev inte ammunitionen till AK 4:an inlämnad när han lämnade. Ammunitionen var så kallad övningsammunition som 51-åringen uppger att han hade hemma för egen träning.

51-åringen har även haft krut hemma. Han förklarar det med att han är aktiv i en pistolskytteklubb och att han laddade patroner själv.

Expo Idag har sökt 51-åringens ordförande i distriktet för en kommentar.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro