Sverigedemokrat misstänks för vapenbrott

Publicerad 2014-01-13

En 51-årig ledamot i en distriktsstyrelse för Sverigedemokraterna i Västra Götaland misstänks för vapenbrott. I politikerns hem har polisen hittat stora mängder av militärammunition.

Flera olika vapentillbehör, bland annat magasin till en k-pistmodell och till en AK 4 har hittats 51-åringens hem. Dessutom fann polisen olika former av militärtmateriel hos 51-åringen.

"En stor mängd av denna ammunition hör till vapen som misstänkt ej har någon licens för", står det i förundersökningen.

51-åringen förnekar brott, men har erkänt att polisens fynd tillhör honom. Han uppger i förhör att vapendelar blivit kvar efter att han lade ned en vapenfirma som han drev. Han hade tänkt att göra sig av med föremålen men "det blev aldrig av", säger 51-åringen i förhör.

Distriktsstyrelseledamoten hävdar dessutom att han varit aktiv i hemvärnet och att av "någon oförklarlig anledning" blev inte ammunitionen till AK 4:an inlämnad när han lämnade. Ammunitionen var så kallad övningsammunition som 51-åringen uppger att han hade hemma för egen träning.

51-åringen har även haft krut hemma. Han förklarar det med att han är aktiv i en pistolskytteklubb och att han laddade patroner själv.

Expo Idag har sökt 51-åringens ordförande i distriktet för en kommentar.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA