Tillsammansskapets film för att höja valdeltagandet

Publicerad 2014-09-10

På onsdagen släppte Tillsammansskapet en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en version av pastor Martin Niemöllers dikt "Först kom de ..." anpassad för Sverige 2014. Filmen syftar till att höja valdeltagandet.

Tillsammansskapet som är Expos plattform för lokala antirasistiska initiativ släpper idag en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en ny version av pastor Martin Niemöllers dikt "Först kom de ...". Filmen sprids via sociala medier.

- Med denna film vill vi påminna om rasismens konsekvenser och vad som händer om vi inte tar vårt demokratiska ansvar. Att inte använda sin röst på söndag är att ge rasister och nazister ett inflytande de aldrig någonsin någonstans förtjänar, säger Alex Bengtsson som är vice VD på Expo och ansvarig för Tillsammansskapet. .

Lokala antirasistiska initiativ som är anslutna till Tillsammansskapet har på flera håll delat ut flygblad med budskap som "Vi förtjänar något bättre än rasister".

- De politiska partierna har varit ute och kampanjat bara de senaste veckorna i många lokalsamhällen. Men många av de initiativ vi stödjer är sedan länge etablerade sina lokalsamhällen för vårt arbete är långsiktigare än en valkampanj. Likt förbaskat är det viktigt att få folk att rösta, säger Bengtsson.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA