Tillsammansskapets film för att höja valdeltagandet

Publicerad 2014-09-10

På onsdagen släppte Tillsammansskapet en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en version av pastor Martin Niemöllers dikt "Först kom de ..." anpassad för Sverige 2014. Filmen syftar till att höja valdeltagandet.

Tillsammansskapet som är Expos plattform för lokala antirasistiska initiativ släpper idag en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en ny version av pastor Martin Niemöllers dikt "Först kom de ...". Filmen sprids via sociala medier.

- Med denna film vill vi påminna om rasismens konsekvenser och vad som händer om vi inte tar vårt demokratiska ansvar. Att inte använda sin röst på söndag är att ge rasister och nazister ett inflytande de aldrig någonsin någonstans förtjänar, säger Alex Bengtsson som är vice VD på Expo och ansvarig för Tillsammansskapet. .

Lokala antirasistiska initiativ som är anslutna till Tillsammansskapet har på flera håll delat ut flygblad med budskap som "Vi förtjänar något bättre än rasister".

- De politiska partierna har varit ute och kampanjat bara de senaste veckorna i många lokalsamhällen. Men många av de initiativ vi stödjer är sedan länge etablerade sina lokalsamhällen för vårt arbete är långsiktigare än en valkampanj. Likt förbaskat är det viktigt att få folk att rösta, säger Bengtsson.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro