Två åtalas för rasistisk misshandel

Publicerad 2014-01-31

Två kvinnor i 40-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en man i Eskilstuna och kallat denne "jävla neger" och andra rasistiska tillmälen. Även en hund ska ha bussats på mannen. Enligt vittnesuppgifter skedde attacken oprovocerat.

Den 17 juli 2013 ska de två misstänkta kvinnorna tillsammans med ytterligare en man, som inte åtalats för brottet, men som initialt var misstänkt för misshandel, suttit på ett berg och druckit öl. Enligt polisens rapportering träffade sällskapet den man som ska ha angripits utanför hans hem.

"De knuffar, spottar och slår honom. De har även en hund som han bussar fram på målsäganden. Målsäganden är ensam och blir rädd. Alla de misstänkta är berusade", står det i polisens händelserapport.

Mannen som anmält händelsen uppger i förhör att angreppet skedde helt oprovocerat. De skrek bland annat åt honom "jävla blatte, åk härifrån, lämna Sverige". De två misstänkta kvinnorna är 45 år och 49 år.

Mannens berättelse får stöd av flera vittnen. Enligt polisen var kvinnorna väldigt berusade. Den ena så berusad att hon inte kunde förhöras. Vid senare förhör nekar de dock till brott. Kvinnorna uppger att det blivit "tjafs" och att det var den man som anmält händelsen som gav sig på dem först.

Mannen som varit i kvinnornas sällskap och druckit öl tillsammans med dem uppger i polisförhör:

" Det var negerns fel, det är många här."

De båda kvinnorna är misstänkt för misshandel, alternativt ofredande.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro