Två åtalas för rasistisk misshandel

Publicerad 2014-01-31

Två kvinnor i 40-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en man i Eskilstuna och kallat denne "jävla neger" och andra rasistiska tillmälen. Även en hund ska ha bussats på mannen. Enligt vittnesuppgifter skedde attacken oprovocerat.

Den 17 juli 2013 ska de två misstänkta kvinnorna tillsammans med ytterligare en man, som inte åtalats för brottet, men som initialt var misstänkt för misshandel, suttit på ett berg och druckit öl. Enligt polisens rapportering träffade sällskapet den man som ska ha angripits utanför hans hem.

"De knuffar, spottar och slår honom. De har även en hund som han bussar fram på målsäganden. Målsäganden är ensam och blir rädd. Alla de misstänkta är berusade", står det i polisens händelserapport.

Mannen som anmält händelsen uppger i förhör att angreppet skedde helt oprovocerat. De skrek bland annat åt honom "jävla blatte, åk härifrån, lämna Sverige". De två misstänkta kvinnorna är 45 år och 49 år.

Mannens berättelse får stöd av flera vittnen. Enligt polisen var kvinnorna väldigt berusade. Den ena så berusad att hon inte kunde förhöras. Vid senare förhör nekar de dock till brott. Kvinnorna uppger att det blivit "tjafs" och att det var den man som anmält händelsen som gav sig på dem först.

Mannen som varit i kvinnornas sällskap och druckit öl tillsammans med dem uppger i polisförhör:

" Det var negerns fel, det är många här."

De båda kvinnorna är misstänkt för misshandel, alternativt ofredande.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA