UKIP får ännu en plats i parlamentet

Publicerad 2014-11-21

Mark Reckless vann fyllnadsvalet i Rochester och Strood i Storbritannien och blir den andra parlamentsledamoten för UKIP.

Mark Reckless var representant för Tories i brittiska parlamentet. Men efter att han under mandatperioden lämnade Tories för UKIP utlystet ett fyllnadsval. Även detta val vann Reckless och tar därför plats i parlamentet igen, men nu som UKIP-representant. Tories backade 14 procent i valet.

UKIPs ledare Nigel Farage kallar valresultatet i Rochester för en "massiv, massiv seger", rapporterar Daily Mail. Mark Reckless själv sa att valet i Rochester visar att UKIP kan vinna var som helst.

På relativt kort tid har det högerpopulistiska partiet UKIP, som sitter i samma grupp som Sverigedemokraterna i EU-parlamentet, fått två representanter i parlamentet. Det handlar i båda fall om politiker som lämnat det konservativa partiet Tories. Tidigare i höstas valdes Douglas Carswell in för UKIP in i ett fyllnadsval.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA