UKIP får ännu en plats i parlamentet

Publicerad 2014-11-21

Mark Reckless vann fyllnadsvalet i Rochester och Strood i Storbritannien och blir den andra parlamentsledamoten för UKIP.

Mark Reckless var representant för Tories i brittiska parlamentet. Men efter att han under mandatperioden lämnade Tories för UKIP utlystet ett fyllnadsval. Även detta val vann Reckless och tar därför plats i parlamentet igen, men nu som UKIP-representant. Tories backade 14 procent i valet.

UKIPs ledare Nigel Farage kallar valresultatet i Rochester för en "massiv, massiv seger", rapporterar Daily Mail. Mark Reckless själv sa att valet i Rochester visar att UKIP kan vinna var som helst.

På relativt kort tid har det högerpopulistiska partiet UKIP, som sitter i samma grupp som Sverigedemokraterna i EU-parlamentet, fått två representanter i parlamentet. Det handlar i båda fall om politiker som lämnat det konservativa partiet Tories. Tidigare i höstas valdes Douglas Carswell in för UKIP in i ett fyllnadsval.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro