Gisslandrama i fransk kosherbutik

Publicerad 2015-01-09

Ett gisslandrama pågår i en kosherbutik i Paris och två personer uppges ha dödats. Samtidigt håller de två bröderna som misstänks för terrorattentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo gisslan i en industrilokal utanför huvudstaden.

Enligt rapporter hålls fem personer gisslan i kosherbutiken i Paris. Två personer ska även ha dödats. Fransk polis uppger att det är en man och en kvinna som håller gisslan och att mannen är densamme som på torsdag morgon sköt en polis till döds.

Mannen dömdes 2010 för ett misslyckat fritagningsförsök av en terrorist som dömts för ett attentat i Paris transportsystem 1990, rapporterar Guardian som citerar Reuters. Vid attentatet dödades åtta personer och 120 skadades.

Terroristerna kräver att polisen ger de två bröderna som mördade tolv personer på Charlie Hebdo och som befinner sig i en industrilokal utanför Paris fri lejd. Möts inte kravet hotar de att döda gisslan.

Enligt Reuters ska samtliga terrorister ha ingått i samma militanta jihadistgrupp.

Närmare 90 000 poliser deltar i aktionerna för att gripa terroristerna. Flera personer ska ha gripits i samband med händelserna.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro