Knivattack vid judiskt kulturcentrum

Publicerad 2015-02-04

Tre franska soldater som vaktade ett judiskt kulturcentrum i Nice skadades på tisdagen vid en knivattack. Förövaren greps på plats och har identifierats.

De tre soldaterna var placerade utanför det judiska kulturcentrumet som en del i de franska myndigheternas åtgärdsprogram mot terrorism efter förra månadens terrordåd i Paris där 17 människor dödades. Mannen som kunde gripas i samband med attacken är i 30-årsåldern och sedan tidigare känd av polisen, rapporterar The Guardian. Utredningen mot mannen, som enligt medieuppgifter heter Moussa Coulibaly, leds av åklagare med inriktning på kontraterrorism.

Moussa Coulibaly ska ha varit beväpnad med två knivar, men endast använt sig av en. Överfallet mot de tre soldaterna kom utan förvarning när Moussa Coulibaly tillsynes var på väg att passera kulturcentrumet. En av soldaterna knivskars i nacken och ansiktet, därefter gick Moussa Coulibaly till attack mot de två andra soldaterna, varav en av dem knivskars i armen. Ingen av soldaterna ådrog sig livshotande skador.

Moussa Coulibaly greps i samband med att han försökte fly från platsen. Enligt Dagens Nyheter ska ytterligare två personer haft sällskap med mannen. Dessa lyckades dock fly.

Den gripna 30-åringen utvisades från Turkiet förra veckan. Han bär samma efternamn som en av förövarna som i januari dödade en polisman och fyra andra i en kosherbutik. Men enligt The Guaridian har inte fransk polis funnit någon länk mellan dem. Coulibaly är ett vanligt namn i Mali, som 30-åringen ursprungligen kommer från.
Anders Dalsbro

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro