pol timo soini

Tim Soinis parti Sannfinländarna kommer att ingå i den finska regeringen.

Sannfinländarna klara för regering

Publicerad 2015-05-07

På torsdagen kallade regeringssonderaren Juha Sipilä riksdagsgruppernas ordförande till ett möte. Efter mötet meddelades vilka partier som kommer att ingå i regeringen. Det blir Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet som de närmaste fyra åren styr Finland.

Sannfinländarna har tidigare varit med om rasistiska skandaler. 2013 uteslöts den dåvarande riksdagsledamoten James Hirvisaari efter att han bjudit in en gäst till riksdagen som på plats gjorde hitlerhälsningen. Samma politiker har även dömts för hets mot folkgrupp. Riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen har tidigare uppmärksammats efter att han sagt att "negergubbar" borde sättas i arbete i skogen". Han har även sagt att "somalier och homosexuella" borde deporteras till Åland.

2008 skrev den dåvarande riksdagsledamoten Jussi Halla-aho att islam är en "pedofilreligion" och att somalier kan ha "genetiska särdrag" som gör dem mer kriminella. Han har på sin sajt också recenserat boken "Varför rasen är betydelsefull" och i ett blogginlägg skrivit att han hatar "mänskliga rättigheter" och "tolerans".

Under valet närmade sig partiet Sverigedemokraterna. Tidigare oroade sig företrädare från Sannfinländarna över att kontakter med Sverigedemokraterna kan leda till at Sannfinländarna uppfattas som mer extrema.

2012 kunde finska YLE rapportera att flera medlemmar i Sannfinländarna har eller har haft kontakter med Finnish Defence Leauge, en lokal gren av den våldsamma antimuslimska organisationen English Defence Leauge.
Bilan Osman

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro