Sydstatsflaggan hissas ned i amerikansk delstat

Publicerad 2015-06-24

Efter terrordådet i Charleston, där Dylann Storm Roof mördade nio personer i en kyrka, har Sydstatsflaggan tagits ned från delstatskongressens byggnad i South Carolina. Flera företag bojkottar också flaggan som kopplas ihop med slaveriet.

I USA har flaggan debatterats länge eftersom den förknippas med rasism, förtryck och används som symbol av många högerextrema organisationer. Efter att bilder där mördaren poserat med vapen och flaggan spridits har reaktionerna inte låtit vänta på sig.

South Carolinas guvernör Nikki Haley har meddelat att Sydstatsflaggan inte längre ska vara hissad utanför kongressens byggnad i staten.

Även stora företag som Wal-Mart, Amazon, Sears, Ebay och Google ska sluta sälja varor kopplade till Sydstatsflaggan. Flaggtillverkare har också meddelat att de slutar att tillverka flaggan.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA