Ukip-politiker allvarligt skadad efter partibråk i Europaparlamentet

Publicerad 2016-10-06

Steven Woolfe, som pekats ut som favorit att ta över Ukip, ligger på sjukhus efter ett bråk vid ett internt partimöte i EU-parlamentetl. Mötet där politikern enligt uppgift misshandlades ska ha handlat om partiledarkrisen i partiet.

På tisdagsnatten avgick Ukips partiledare Diane James efter bara 18 dagar på posten. Situtationen ska ha lett till att Ukip i Europaparlamentet haft ett intern möte för att "rensa luften".

Källor inom Ukip säger till The Guardian att Woolfe blev slagen på mötet. Enligt tidningens uppgifter ska en diskussion uppstått på mötet med anledning av rykten att Woolfe varit på väg att lämna Ukip för att ansluta sig till Tories. I samband med dispyten ska Woolfe sagt till personen han bråkade med att ta diskussionen utanför möteslokalen. Kort efter ska Woolfe blivit slagen med ett knytnäveslag och fallit så illa att han slog i huvudet. Efter bråket kollapsade Woolfe på väg till en omröstning i Europaparlamentet.

Ukip-politikern Neil Hamilton har sagt till BBC-news att Woolfe "startade ett bråk med någon men fick ta smällarna". Han säger också att han "hört" att Woolfe ska ha fallit och slagit huvudet i ett fönster.

Ukips självutnämnde interimsledare Nigel Farage säger att han "djupt beklagar den incident som inträffade på ett Ukip-möte denna morgon och som ledde till att Steven Woolfe därefter kollapsade och fördes till sjukhus".

Reheem Kassam, Farage tidigare rådgivare, uppger att tillståndet för Woolfe är livshotande.

Ingen polisutredning kring bråket har ännu inletts.
Anna-Sofia Quensel, Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA