Alternativ för Sverige lockar SD-politiker

Publicerad 2018-03-13

Det nybildade partiet Alternativ för Sverige, AfS, har fått representation i Åstorps kommunfullmäktige. Det i och med att det sverigedemokratiska oppositionsrådet Åstorp Eddie Ek ansluter sig till partiet. Ek har länge stått nära ledningen AfS.

Det var på måndagen som Eddie Ek, som sitter på ett SD-mandat i Åstorp, meddelade att han blir politisk vilde, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Ek kommer på onsdagen ansluta sig till Alternativ för Sverige som bildats av ledningen för det gamla Sverigedemokratisk ungdom som uteslöts ur partiet 2015. Att Eddie Ek valt att ansluta sig är ingen slump. Han har stått nära AfS, ledning och var själv vice ordförande i SDU när det uteslöts.

Till Helsingsborgs dagblad säger Ek att han hans mål är att bygga upp en närvaro för AfS i Skåne.

Alternativ för Sveriges vision är att komma in i riksdagen och Stockholms kommunfullmäktige. De vänder sig framför allt till missnöjda sverigedemokrater och beskriver SD som ett parti som tappat sin själ och där politikerna drivs av att göra karriär istället för en politisk vision.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA