Avhopp i SD-Sölvesborg

Publicerad 2018-02-20

De interna striderna i Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg fortsätter. Den tidigare gruppledaren Margareta Forslund lämnar partiet och blir politisk vilde. Avhoppet kommer ett par veckor efter ett massavhopp från den lokala styrelsen.

Ytterligare ett avhopp. De interna striderna i Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg fortsätter. Den tidigare gruppledaren Margareta Forslund lämnar partiet och blir politisk vilde. Avhoppet kommer ett par veckor efter ett massavhopp från den lokala styrelsen.

Margareta Forslund har meddelat till BLT att hon sa upp sitt medlemskap i Sverigedemokraterna på söndagen, men att hon kommer fullfölja sitt politiska uppdrag i kommunfullmäktige och i landstinget som en så kallad politisk vilde.

– SD är inte längre det parti som jag gick med i 2013. Allt har blivit mer negativt, säger Forslund till BLT.

Bakgrunden till att Forslund valt att lämna är en maktkamp med Louise Erixon och Jimmie Åkessons rörande vallistorna inför kommunvalet. Forslund toppade två av tre föreslagna listor, men det var den lista som klubbades igenom toppades av Jimmie Åkesson och Louise Erixon.

Efter att Margaret Forslund förlorade striden om kandidatlistorna valde hon att lämna sitt uppdrag som gruppledare för Sverigedemokraterna i Sölvesborg kommunfullmäktige, ett uppdrag hon haft sedan valet 2014.

För ett par veckor sedan lämnade elva av tretton ledamöter Sverigedemokraternas styrelse i Sölvesborg. Även i det fallet rörde det sig om osämja om turordningen på vallistorna.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA