antmuslimsks brev Webb

Brev uppmanar till "straffa en muslim-dag"

Publicerad 2018-03-14

Brev om en "straffa en muslim-dag" innehållande uppmaningar om att mörda muslimer spreds till boende i Storbritannien. Antiterror-polisen utreder brevet och uppmanar muslimer att vara vaksamma.

Boende i Bradford, Leicester, London Cardiff och Sheffield har rapporterats fått brevet, det rapporterar The Guardian. I brevet, som saknar avsändare, står att den 3 april utnämns till "Straffa en muslim-dag".

I brevet talas det om ett poängsystem, den som rycker en huvudduk av en kvinna får 25 poäng, den som mördar en muslim får 500 poäng.

"Är du ett får som en majoritet av befolkningen?" står det i brevet, som fortsätter:

"Får följer order och är lätta att leda. De tillåter att de vita nationerna i Europa och Nordamerika blir överkörda av dem som bara vill oss illa och som vänder våra demokratier till sharia-ledda polisstater."

Enligt antiterror-polisen har de fått rapporter om att "potentiellt skadlig kommunikation" skickats till personer i hela Storbritannien. Polisen arbetar nu med att koordinera undersökningen och ser närmare på om det finns några samband till redan pågående utredningar.

Enligt Imam Atta, chef för organisationen Tell Mama som granskar antimuslimsk aktivitet, har brevet lett till att många muslimer känner en allvarlig oro för sin och sina barns säkerhet.

Riaz Ahmed, ledamot i Bradsfords stadsfullmäktige för Liberaldemokraterna, berättar för Yorkshire Post att han fått brevet till sin affärsadress, rapporterar The Guardian. Brevet var enligt honom inte adresserat till någon specifik person utan hade bara en adress. "När jag öppnade det och såg innehållet blev jag förskräckt.", säger han.
Anders Dalsbro

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA