Efter falangstrid i SD-Göteborg - Jörgen Fogelklou blir gruppledare

Publicerad 2018-02-16

Efter en tids turbulens och interna strider inom Sverigedemokraternas i Göteborg tar Jörgen Fogelklou över uteslutna Lars Hanssons roll som gruppledare för partiet i kommunfullmäktige. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Lars Hansson sparkades ur Sverigedemokraterna, SD för två veckor sedan efter interna strider. Han har dock inga planer på att lämna sin plats i fullmäktige, utan tänker sitta kvar som politisk vilde.

Som ny gruppledare för SD i fullmäktige valdes tidigare i veckan i stället Jörgen Fogelklou. Men turerna slutar inte där, rapporterar Göteborgs-Posten.

Lars Hansson har dessutom röstats fram av fullmäktigeförsamlingen till den heltidsarvoderade posten som kommunalråd, en post som Sverigedemokraterna därmed inte kan avsätta honom från.

Efter att Lars Hansson uteslutits av partiet yrkade han på att samtliga fyra av SD:s politiska sekreterare ska sägas upp. Motiveringen är att de inte har ett kommunalråd att arbeta under längre. Jörgen Fogelklou, som är en av de politiska sekreterarna, säger till Göteborgs-Posten att han hoppas att de ska få fortsätta.

Men läget är oklart då ett liknande ärende aldrig har behandlats tidigare. Frågan kommer att komma upp i kommunstyrelsens arbetsutskott senare i februari.

LÄS MER OM INTERNA STRIDER I SD-GÖTEBORG: Mikael Janssons sista strid?
Anders Dalsbro

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA