sverigedemokraternas vartal

Lämnar SD-uppdrag efter missnöje med vallistor

Publicerad 2018-02-07

Sverigedemokraternas vallistor fortsätter att röra upp känslor. Nu lämnar Anker Iskov Christensen sin plats i Vetlanda kommunfullmäktige. Detta efter att SD placerat honom på icke valbar plats inför höstens val till fullmäktige.
— De har visst fått nya namn så det räcker. De har satt tio namn före mitt, säger han till Vetlanda-Posten.

Med bara sju månader kvar till valet lämnar den sverigedemokratiska politikern Anker Iskov Christensen med omedelbar verkan sina politiska uppdrag.

Christensen hoppar av efter att han placerats på vad han uppfattar som icke valbar plats på vallistorna till kommunfullmäktige i Vetlanda. Han säger i en intervju i Vetlanda-Posten att han gärna fortsatt och att beslutet att lämna ska ses som en markering.
— Det hade jag gjort om jag bara fått förtroendet. Men det har jag inte fått. Då tycker jag att de kan få hålla på och leka själva.

"Dags att bli pensionär"
Anker Iskov Christensen är tillsammans med ytterligare en person den som suttit längst för partiet i Vetlanda kommunfullmäktige. Han väckte uppmärksamhet när han 2012 försvarade de SD-politiker som Expressen avslöjade i järnrörsskandalen. Expressens granskning visade hur de tre SD-politikerna attackerade flera personer med sexistiska och rasistiska tillmälen under en sen utekväll i Stockholm.

I en intervju med bloggen Inte rasist men... menade Christensen att man trots allt var tvungen att ta hänsyn till att hans partikamrater "inte var helt nyktra".

Nu ser han slutet på sin politiska karriär.
— Det är kanske dags att bli pensionär, kommenterar den 86-årige Anker Iskov Christensen sitt beslut.

Expo rapporterade tidigare i veckan om strider i Sölvesborg, där elva av tretton ledamöter lämnar Sverigedemokraternas styrelse efter missnöje med att Louise Erixon - som också är Jimmie Åkesons sambo - hamnat i topp på listan.
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA