Tidningen Expo

 sd kvinnor

På en konferens anordnad av SD-Kvinnor uppträdde Ultima Thule med den dömde sångaren Bruno Hansen. SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt uppger nu att hon inte bokat bandet om hon känt till domen. (Foto: Expo)

Dömd för kvinnomisshandel uppträdde för SD-kvinnor

För två helger sedan samlades SD:s kvinnoförbund och partiets ungdomsförbund för en gemensam träff. På scenen stod Ultima Thules sångare Bruno Hansen - dömd för kvinnomisshandel. Nu reagerar flera av partiets riksdagskvinnor mot artisterna. - Jag har barn och jag skulle absolut inte vilja ha in dem i den miljön, säger riksdagsledamoten Hanna Wigh.

 jarnror

Aluminiumröret 28-åringen använde när han vandaliserade Syndikalistiska ungdomsförbundets lokal i Helsingborg tidigare i år. Foto: Polisen

Attackerade "rödingarnas" lokal - inte politiskt motiv enligt rätten

En 28-åring som sedan tidigare är känd i högerextrema kretsar döms för att med ett rör ha slagit sönder fönster på Syndikalistiska ungdomsförbundets lokaler i Helsingborg. Trots att 28-åringen medgav i förhör att syftet var att "förstöra för rödingarna" anser rätten att det inte är bevisat att skadegörelsen hade politiska motiv.

 norbert hofer

Norbert Hofer är FPÖ:s presidentkandidat. Foto: Franz Johann Morgenbesser

Presidentvalet Österrike: Ett viktigt symbolval för extremhögern

På söndag är det presidentval i Österrike. För första gången sedan andra världskriget kan Europa få en högerextrem statschef. Om Norbert Hofer från FPÖ vinner är det ytterligare en signal till rasistiska krafter runt om i Europa att deras politik vinner allt större stöd.

Ekeroth står i vägen för Åkessons maktdrömmar

Analys, Daniel Poohl. Kent Ekeroth är i blåsväder igen. Nu vänder sig till och med de egna väljarna mot honom. Hans skandaler är på väg att bli Åkessons största bekymmer.

Så hetsar talare på Folkets demonstration mot minoriteter

På lördag anordnas återigen Folkets demonstration i Stockholm. Vid tidigare manifestationer har grupper och personer ur vit makt-miljön slutit upp såväl som förtroendevalda sverigedemokrater. Flera talare har uttryckt sympati och förståelse för gärningsmän bakom attentat mot flyktingboenden andra har drivit tesen att det pågår ett folkmord mot svenskar.

Livstid för högerextremist som mördade Jo Cox

Thomas Mair dömdes på onsdagen till livstids fängelse för mordet på Labour-politikern Jo Cox. Mordet skedde i slutspurten av den brittiske Brexit-omröstningen. Mair uttalade sig inte om motivet i rätten, men i hans hem fanns nazistiska samlarföremål och litteratur.

En väg mot avgrunden

Analys Niclas Nilsson. Att ta "folks oro på allvar" tycks vara det nya svarta. Överallt dyker detta mantra upp som ett svar på hur förhindra fortsatta framgångar för högerpopulistiska och högerextrema partier.

 jimmie akesson grand hotell

Sverigedemokraternas EU-parti, ADDE, som anordnade galan på Grand Hotel tidigare i år, riskerar att gå i konkurs efter en bidragsskandal.

SD:s EU-parti riskerar konkurs efter bidragsskandal

Det högerpopulistiska europeiska partiet ADDE, som bland annat låg bakom Sverigedemokraternas gala på Grand Hotel, kan komma att krävas på miljonbelopp av EU-parlamentet. Partiet anklagas för att i strid med reglerna använt EU-pengar för att påverka nationella val, bland annat Brexit-omröstningen.

SD-politiker fråntas vapen – misstänks för våldsförsök och hot mot kvinna

En gruppledare för Sverigedemokraterna i en kommun i Mellansverige har fått vapen och ammunition omhändertagna efter att ha blivit skäligen misstänkt för misshandelsförsök, ofredande samt olaga hot mot en kvinna.

 stefan jacobsson

Stefan Jacobsson, tidigare partiledare i nedlagda nazistiska Svenskarnas parti har kallats till en sluten utfrågning av EU parlamentets konstitutionella utskott. Det i samband med att EU granskar sina utbetalningar till det paneuropeiska parti han sitter i styrelsen för. (Foto: Expo)

EU kallar svensk nazistveteran till utfrågning

Kan förlora EU-bidragen. Det högerextrema paneuropeiska partiet APF kan komma fråntas sina EU-bidrag. Den svenska nazistledaren Stefan Jacobsson, som ingår i APF:s styrelse, kallas till en sluten utfrågning i samband med att EU granskar sina utbetalningar av miljonbelopp.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro