Tidningen Expo

 suk hill collage webb

Sanna Hill från Nya Tider skriver på Facebook att hon och hennes chefredaktör var på plats i Moskva för att bevaka det ryska presidentvalet: (Foto:Kollage)

Svenska högerextremister agerade valobservatörer i ryska valet

Rysslands president Vladimir Putin omvaldes på söndagen med stor marginal. Liksom vid tidigare ryska val har europeiska högerextremister agerat valobservatörer. Några som var på plats i Ryssland var de svenska högerextremisterna Vavra Suk och Sanna Hill från Nya Tider.

webb Heinz Christian Strache Sankt Poelten b Foto Christian Jansky

Heinz-Christian Strache tvingas be om ursäkt för inlägg på FAcebook. Foto: Christian Jansky/CC BY-SA 3.0

FPÖ-ledaren i blåsväder efter Facebook-inlägg

Partiledaren för FPÖ och tillika Österrikes vicekansler, Heinz-Christian Strache, anklagade på Facebook en av landets mest framträdande journalister för att sprida lögner och falska nyheter. Nu backar han och ber i en tidningsannons om ursäkt.

Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

nmr falun

För Nordiska motståndsrörelsen är Youtube en viktig kanal för att sprida organisationen aktivism och propaganda. Foto: David Lagerlöf/Expo

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

paul golding

Paul Golding, ledare för det högerextrema Britain First, har fått sitt konto på Facebook stoppat. Även organisationens konto har stängts ned. (Foto: Elizabeth Ellis/Creative Commons.)

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

 antmuslimsks brev Webb

Brev uppmanar till "straffa en muslim-dag"

Brev om en "straffa en muslim-dag" innehållande uppmaningar om att mörda muslimer spreds till boende i Storbritannien. Antiterror-polisen utreder brevet och uppmanar muslimer att vara vaksamma.

Alternativ för Sverige lockar SD-politiker

Ny politisk vilde. Det nybildade partiet Alternativ för Sverige, AfS, har fått representation i Åstorps kommunfullmäktige. SD:s oppositionsråd i Åstorp Eddie Ek ansluter sig till partiet.

paul golding

Paul Golding, ledare för det högerextrema Britain First dömdes för hatbrott mot muslimer till 18 veckor i fängelse. (Foto: Elizabeth Ellis/Creative Commons.)

Britain Firsts ledarduo fängslas

Döms till fängelse. Den högerextrema organisation Britain Firsts ledare Paul Golding, 36, och Jayda Fransen, 32 dömdes förra veckan för flera hatbrott mot muslimer.

 C collage webb

Grekisk nazistcell sprängd

Den grekiska anti-terrorismpolisen har spårat och stoppat en militant nazistgrupp. Enligt ansvariga myndigheter har fem personer gripits, misstänkta för att ha utfört mordbränder mot vänsteraktivister och mål kopplade till migranter.

utr fn marine le pen

En pressad Marine Le Pen försöker återta kommandot i partiet. Foto: Sebastien Bozon/EU

Marine Le Pen vill samarbeta med SD

Partiledaren för franska Front National, Marine Le Pen, är under press så väl internt som av minskat stöd bland väljarna. Hon vill för att vända trenden bilda allianser.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA