Tidningen Expo

 slagtra

Slagträet som användes vid attacken. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Tre män åtalade för rasistiskt överfall

Tre män är åtalade för grov misshandel efter att de stormat en lägenhet och misshandlat en man med bland annat ett hakkorsinristat bollträ. En av männen filmade misshandeln och i filmen framgår rasistiska motiv.

Två häktade för attack på synagoga i Göteborg

Två av de tre män som suttit anhållna för attacken på en synagoga i Göteborg i lördags har på onsdagen häktats, på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

 synagoga

Synagogan i Göteborg kärleksbombades på söndagen efter lördagskvällens attack. Blommor och pappershjärtan sattes upp på grindarna till byggnaden Foto: Nora Lorek / TT /

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Trots förbudet – NMR marscherade i Helsingfors

Nordiska motståndsrörelsen, som nyligen förbjöds i Finland, demonstrerade på onsdagen i Helsingfors under parollen "för frihet". I nazisttåget fanns även aktivister från andra högerextrema organisationer. De samlade omkring 450 demonstranter. Samma dag demonstrerade ett tusental personer under parollen Helsingfors utan nazister.

smr genre

Nordiska motståndsrörelsen gav personuppgifter till en högerextrem sajt som lagt ut dem som sökbart register. Foto: Expo

Hänger ut över 80 000 personer - polisanmäls

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens sajt och en annan högerextrem sajt polisanmäls för en uthängning av över 80 000 personer. Bakom anmälan står den ideella föreningen Juridikfronten.

sdpol kent ekeroth

Kent Ekeroth. Foto: Expo.

SD:s Kent Ekeroth frias av hovrätten

SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth, som dömdes för misshandel i tingsrätten, frias av Svea hovrätt. Det uppger Ekot.

 nmrGBG

NMR drabbar samman med polisen i Göteborg 30 september. Foto: Expo.

Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland. Det slog Birkalands tingsrätt fast på torsdagseftermiddagen, rapporterar Yle.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA