Tidningen Expo

Antalet hatgrupper i USA stiger

För andra året i rad har antalet hatgrupper i USA ökat. Det kan Southern Poverty Law Center visa i sin senaste rapport. Den stora ökningen sker bland antimuslimska grupper.

 asotthalom

Bild från László Toroczkais Facebook-sida. Bilden postades enligt flera medier i samband med att han presenterade de lokala lagarna mot islam. Idag är bilden borttagen.

Vill bygga ett vitt samhälle - förbjuder islam och "extrem liberalism"

Struntar i lagen. Jobbik-borgmästaren vill skapa ett högerextremt mönstersamhälle. Nu har striden om hans ordningsregler mot islam, homosexualitet och "extrem liberalism" hamnat i Högsta domstolen.

 hedi fried

Överlevande Hedi Fried varnar för samhällsutvecklingen och drar paralleller till 30-talet. På bilden talar Fried inför riksdagen på Förintelsens minnesdag 2011. (Foto: Expo)

Så försöker nazister tysta Förintelsens överlevande

De överlevde Förintelsen. Nu förföljs och trakasseras de av nazister som försöker skrämma dem från att berätta om sina erfarenheter.

 gyllene gryning

Läckt video från hemlig nazistkonsert skakar Europas extremhöger

Hitlerhälsningar och slagord. Ledaren för grekiska Gyllene Gryning och vice ordföranden för EU-finansierade Alliance for Peace and Freedom har avslöjats som nazister. Nu kan APF:s EU-miljoner stoppas.

Vilsen vänster släpper in rasismen i värmen

Analys, Niclas Nilsson. Danska arbetarrörelsen kan tänka sig ett regeringssamarbete med Dansk Folkeparti. Det är inte bara högern som släpper in rasismen i värmen.

Högerextremt stöd för polis

Högerextremister manifesterar för uppmärksammad polis

Högerextrema organisationer sluter upp bakom polisen Peter Springare. På söndagen deltog aktivister från Nordisk ungdom i en stödmanifestation i Stockholm. Samtidigt planeras fler demonstrationer till stöd för Peter Springare. 

Högerextrema sprider propaganda på stödsida för omdebatterad polis

En stödgrupp på Facebook för den omdebatterade polisen Peter Springare lockar till sig högerextrema aktörer som försöker styra medlemmarna till sina egna sajter. Bland dem finns organisationer som själva odlar ett hat mot poliskåren.

 nmr borlange

20-åringen (pixlad) är en av de som tidigare häktats för inblandning i bombdåden i Göteborg. Han var sköldbärare i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge förra året. Det är oklart om den som nu förhörts har kopplingar till NMR. (Foto: David Lagerlöf/Expo)

En fjärde man misstänkt för bombvågen i Göteborg

Flera misstänkta nazister. Utredningen kring flera bomber i Göteborg växer. På torsdagen plockades ytterligare en person in till förhör som misstänkt i utredningen, rapporterar GT. Sedan tidigare sitter tre personer med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen häktade misstänkta i samma utredning. 

kronika bilan osman

Förenklad debatt om slöjan drabbar muslimska kvinnor

Analys, Bilan Osman. Istället för ett viktigt samtal om handelsavtal med diktaturer fick vi en förenklad debatt om slöjan.

15-årig elev misshandlad av nazister

"Kallade mig främling". Aktivister i Nordiska motståndsrörelsen misshandlade under onsdagen en elev på en gymnasieskola i Stockholm. Samma dag arrangerade skolan en föreläsning av en förintelseöverlevande. En nazist greps och är nu misstänkt för misshandel. 

Hälften av britterna ser islam som ett hot mot "civilisationen i väst"

Brexit ökade rasismen. Omröstningen om EU-utträdet i Storbritannien har delat landet. En underökning visar att negativa attityder mot invandrare sammanfaller med hur man ställt sig till EU. Undersökningen visar även en utbredd islamofobi och ett lågt förtroende för politiker. 

 folkets demonstration torssell

Stefan Torssell, skribent i den högerextrema veckotidningen Nya Tider, planeras bli frontfigur i det nya partiet Folkets rätt 201. Expo kan avslöja att en av hans kollegor redan innan partiet grundats börjat sprida rasism i partiets namn.

Planerar nytt parti - retar sig på "kaosblattar"


Politikerförakt och rasism. 
De vill minska antalet ledamöter i riksdagen och ha ett invandringsstopp. 
Personerna bakom Folkets demonstration planerar att starta parti.

Tidskriften Expo

2016/4 Rasbiologins återkomst

2016/4 Rasbiologins återkomst

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA