Tidningen Expo

 patrik

Patrik Hermansson tog sig in i den innersta kärnan av den högerextrema miljön som kallar sig alt-right. Foto Expo

Han infiltrerade alt-right-rörelsen - mötte rasismen och hatet inifrån

Wallraffande av extremhögern. Expos mångårige medarbetare Patrik Hermansson infiltrerade den brittiska grenen av alt-right-rörelsen. Under ett års tid levde han under falsk identitet och tog sig in i rörelsens innersta kärna. Resultatet: den största genomgången av rörelsen någonsin.

Meet the 25-year old Swede who went undercover to expose the alt-right

Patrik Hermansson, long-time contributor to Expo, spent a year undercover in the British branch of the alt-right movement, on a mission from the anti-fascist organisation Hope not Hate.The journey took him deep into the heart of the movement – and to the United States.The result is the most comprehensive report ever on the alt-right movement.

 Hakkorsfana Eskilstuna

Hakkorsflaggan som hissades på Fristadstorget i Eskilstuna. Foto: Polisen

Hissade hakkorsflagga utanför stadshuset

Hets mot folkgrupp. Två män firade Adolf Hitlers födelsedag med att hissa en hakkorsflagga i centrala Eskilstuna. En av männen är aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

jimmie

SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Från talet under politikerveckan i Visby i somras. Foto: David Lagerlöf/Expo

Kyrkovalet – en besvikelse för Sverigedemokraterna

Analys Niclas Nilsson Trots storsatsning och ambitionen att "ta över" – det blev inga större framgångar för Sverigedemokraterna i helgens kyrkoval.

 NMR GBG DEMO beskuren

Nordiska motståndsrörelsen samlades på Gustaf Adolfs torg i centrala Göteborg för ett tal av ledaren Simon Lindberg. Foto: Privat.

Helgens NMR-marsch – en markering mot polisen

Kommentar Daniel Wiklander Att hålla en överraskningsdemonstration i Göteborg ett par veckor innan den utlysta, är ett sätt för Nordiska motståndsrörelsen att framstå som handlingskraftiga.

 Emil Hagberg beskuren

Emil Hagberg (mitten, med rakat huvud) och två av hans organisationskamrater dömdes på måndagen av Stockholms tingsrätt för att förra året ha attackerat poliser. Foto: Expo

Nazister döms för attack mot polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Tre nazister från Nordiska motståndsrörelsen dömdes på måndagen för att ha attackerat poliser i centrala Stockholm. En av dem döms dessutom för att vid tillfället ha skrikit "Heil Hitler".

 Eva Wensbo SD .png

Ewa Wensbo som kandiderar för SD till Lunds stift och till kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, menar att vi har "horder av barbarer" i det här landet. Foto: Jens Christian

Spred grov rasism – kandiderar i kyrkovalet

De vill vara med och styra en organisation med omkring sex miljoner medlemmar. Expo har – tillsammans med Expressen – kartlagt kyrkopolitikerna som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden och hyllat Hitler.

Fem SD-politiker hotas med uteslutning – stödde NMR

Fem förtroendevalda sverigedemokratiska politiker hotas av uteslutning om de inte självmant lämnar partiet. Orsaken: De har stött Nordiska motståndsrörelsen.

 NationalAction

National Action vid en demonstration i Darlington.

Brittiska soldater åtalas för terrorbrott – ingick i förbjuden nazistgrupp

Tre män, varv två brittiska soldater, åtals för brott mot terrorlagen anklagade för att ingå i en förbjuden nazistgrupp.

 nmr borlange simon lindberg

Simon Lindberg i mitten åtalas för hets mot folkgrupp. Bilden är från en demonstration i Borlänge 2016. Foto: David Lagerlöf/Expo

Nazistledare åtalas för hets mot folkgrupp

Hets vid demonstration. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen åtalas för hets mot folkgrupp efter att han skanderat Hell seger i samband med en demonstration i Stockholm

Tidskriften Expo

2017/2 Trolltider

2017/2 Trolltider

Annons: Till bindefeldstiftelse.se
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA