Tidningen Expo

 soldiers of oden

Foto: David Lagerlöf/Expo

Försökte starta Soldiers of Odin-grupp - åtalas för kvinnomisshandel

Soldiers of Odin. En tidigare kontaktperson för det högerextrema medborgargardet Soldiers of Odin åtalas för kvinnomisshandel.

 jimmie akesson sverigedemokraternas vartal

Samling runt högerpopulismens köttgryta

Söndagskrönika, Daniel Poohl: SD värvar från Moderaterna. Nyfascister från SD. Alternativen för de som skyller problemen på invandrare blir fler. Samtidigt hamnar stora samhällsproblem i skuggan när jakten efter den intoleranta opinionen rasar.

Jimmie Åkessons hem attackerat

Säpo är inkopplade. Jimmie Åkesson fick sitt hem attackerat på tisdagskvällen. Hans sambo Louise Erixon skrev om händelsen på Facebook rapporterar Expressen.

Horst mahler

Horst Mahler på en demonstration i Leipzig 2001. Foto: Herder3

81-årige nazisten Horst Mahler gripen i Ungern

Ville söka asyl. Nazisten Horst Mahler som en tid varit på flykt från rättvisan greps på måndagen i Ungern. Den 81-årige Mahler är känd som nazisten och förintelseförnekaren som en gång var med i den vänsterextrema terrorgruppen Röda arméfraktionen.

De hyllade Breivik – då fick hon nog och lämnade nazismen och pojkvännen

Levde med nazismen. Sundsvall tidning har granskat nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen. I en längre artikel intervjuades "Sara". För ett halvår sedan lämnade hon sin sambo – en aktiv nazist.

Åkesson värvar moderat riksdagspolitiker

Meddelades på presskonferens. Den moderata riksdagsledamoten Patrick Reslow lämnar sitt parti och går över till Sverigedemokraterna.

 nmr falun

49-åringen och Ingemar Zeijlon i samband med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Falun 1 maj. Foto: Expo

Soldiers of Odin blev Balder Cruisers – demonstrerar med nazister

Nordiska motståndsrörelsens demonstration. Balder Cruisers är motorklubben vars företrädare demonstrerar med nazister. Flera av de som är aktiva i klubben har sin bakgrund i det högerextrema medborgargardet Soldiers of Odin.

 afd tyskland

Foto: Metropolico.org / Flickr

Tyska AfD fick sina första mandat i delstatsparlament

Val i Tyskland. Helgens tyska delstatsval i Nordrhein-Westfalen slutade med att AfD för första gången tog sig in i delstatsparlamentet. Partiet nådde dock inte upp till förväntningarna från i våras.

 rfsl

Foto: Expo

RFSL-ordförande avgår efter hot och skadegörelse

Händelsen är polisanmäld. RFSL Stockholms ordförande har avgått. Detta med anledning av anonyma hot och skadegörelse av den lägenhet Anton Johansson delar med sin sambo.

 falun nmr

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar 1 maj i Falun. Foto: Expo

Nazisternas tillstånd på Almedalen överklagas

Nazistiska på Almedalen. Nordiska motståndsrörelsen har beviljats tillstånd att vara på plats under politikerveckan på Gotland. Nu överklagar Civil Rights Defenders beslutet.

Tidskriften Expo

2017/1 Ikonen

2017/1 Ikonen

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA