Tidningen Expo

10 gripna i Franrike – planerade politikermord

En högerextrem sammansvärjning har avslöjats i Frankrike. Tio personer har gripits misstänkta för att ha planerat mörda politiker och migranter samt attackera moskéer.

 Trump Foto White House

Donald Trump i Vita huset. (Foto: White house)

Trump talar på hatkonferens

Donald Trump talar som första president på toppmötet Values Voter Summit. Mötet har traditionellt varit en samlingsplats för anti-hbtq-grupper, men även invandringsmotståndare och antimuslimska aktörer.

 Kern

Österrikiska socialdemokraterna SPÖ:s ordförande, förbundskansler Christian Kern. Foto: BKA.

Österrikiska S kopplas till antisemitisk valpropaganda

En skandal skakar Österrike inför söndagens parlamentsval. Den socialdemokratiska valkampanjen har kopplats till Facebookkonton som under falsk flagg spridit rasistisk hets mot rivalen i det konservativa partiet, Sebastian Kurz. Socialdemokraterna har utlovat en utredning.

 nmr demo borlange

Viktor Melin som tidigare dömts för bomberna i Göteborg, döms nu även för att förra året ha attackerat poliser i Stockholm. Foto: David Lagerlöf/Expo.

Bombnazisten döms för attack mot polis

Attacken vid Medborgarplatsen. En av bombnazisterna i Göteborg döms för att vid ett tidigare tillfälle i Stockholm tillsammans med andra aktivister från Nordiska motståndsrörelsen ha attackerat polis.

 NMR GBG medier

NMR försökte hindra medier från att komma nära dem. Vid ett tillfälle försökte de köra bort journalister, vilket resulterade i att polisen ingrep. Foto: Expo

Så hamnande högerextremt filmmaterial på SVT

I förra veckan sände SVT en dokumentär om nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstrationen i Göteborg. I inslaget användes filmmaterial från högerextrema sajten Fria Tider.

 stefan jacobsson

Stefan Jacobsson, fd partiledare för Svenskarnas parti, är APF:s generalsekreterare. Foto: Expo.

Missad ansökan kan kosta nazister miljoner

Den fascistiska sammanslutningen Alliance for peace and freedom, APF, får inte några EU-miljoner i bidrag. Partiet med den svenska nazistveteranen Stefan Jacobsson som generalsekreterare har missat sista datum för ansökan.

expo puff

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

 NMR Borlange FUP POLISEN

Under NMR-demonstrationen i Borlänge 2016 slog en nazist en motdemonstrant. En person misstänks för misshandeln och åtalas. Mannen ingick i NMR:s mediagrupp som bär gula västar. Foto: Polisen (skärmdumpar från Youtube/Dalarnas tidningar).

NMR-ledare misstänkt för misshandel i Borlänge

Nordiska motståndsrörelsens lokala ledare i Stockholm misstänks för att i anslutning nazistorganisationens demonstration i Borlänge 2016 ha misshandlat en person. Händelsen fångades på film.

 NMR GBG Simon Lindberg

Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, är försatt på fri fot men fortfarande misstänkt för brottet våldsamt upplopp. Foto: Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

 NMR GBG DEMO FOTO EXPO

Nordiska motståndsrörelsens aktivister uppträdde våldsamt vid organisationens demonstration i Göteborg på lördagen. Foto: Expo

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA