Tidningen Expo

 pavel gamov sverigedemokraternas vartal

Pavel Gamov. Foto: Expo.

Pavel Gamov lämnar SD – blir politisk vilde

Riksdagsmannen Pavel Gamov, som Sverigedemokraterna på torsdagen uppmanade att lämna alla politiska uppdrag för partiet, har begärt utträde ur SD. Detta bekräftas av partiet. Det är ännu inte känt om Gamov väljer att behålla sin riksdagsplats.

Sverigedemokraterna kräver Gamovs avgång

SD-riksdagsmannen Pavel Gamov uppmanas av sitt parti att lämna alla politiska uppdrag. Orsaken är uppgifter om att Pavel Gamov agerat olämpligt under en resa till Ryssland.

 bo nilsson

Bo Nilsson på en demonstration med Nordiska motståndsrörelsen. Han dömdes på onsdagen för att vid ett annat tillfälle burit en så kallad totenkopf. Foto: Expo

Nazistveteran döms för SS-symbol på sin jacka

En 70-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen döms till dagsböter för att ha burit en nazistsymbol på sin jacka. Mannen ska kandidera för nazistorganisationen i nästa års val.

claudia dantschke

– Grundprincipen är att hjälpa dem att förstå att de själva bestämmer vad de vill göra med sina liv, säger Claudia Dantschke till Expo. Foto: David Lagerlöf.

Hon får Stieg Larsson-priset 2017

Stieg Larsson-priset för 2017 tilldelas Claudia Dantschke, som genom initiativet Hayat i Tyskland arbetar för att avradikalisera ungdomar i radikalislamistiska grupper.

 nmr medborgarplatsen foto polisen

Den 23 januari 2016 på Medborgarplatsen utbröt tumult när en grupp nazister attackerade polis på plats: Foto: Polisens förundersökning

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

 bombman.png

Den gripne mannens profilbild på Facebook våren 2016.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

 assad

Markus Wiechel, vid tidpunkten ersättare i Riksdagen för Sverigedemokraterna, deklarerade sommaren 2012 att han stödde den syriske diktatorn Bashar al-Assad. Foto: privat.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

sdpol markus wiechel

"Jag har aldrig på ett seriöst plan stöttat Assad"

När Expo når Markus Wiechel i Damaskus, där han och Martin Kinnunen enligt planen ska vara till lördag, vill han inte kännas vid att han uttryckt stöd till Bashar al-Assad.

 syrien

Markus Wiechel, under porträttet av Syriens diktator Assad, och Martin Kinnunen till höger om honom. Martin Kinnunen hävdar att man inte var beredda på att det skulle finnas medier på mötet med det syriska parlamentets utrikesutskott. Foto: Yossef Badawi/EPA/TT

SD-riksdagsmän kritiseras för resa till Syrien

Två riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna, Martin Kinnunen och Markus Wiechel, genomför just nu en resa i Syrien. I syrisk statlig media påstås de båda svenskarna beklaga Sveriges hållning till kriget i Syrien, något Martin Kinnunen hävdar är felaktigt när Expo talar med honom.

 identitar ide daniel friberg

Daniel Friberg, mitten, utanför förra Identitär idé, som hölls i slutet av februari på Södermalm i Stockholm. Foto: Expo.

Männen bakom Nordisk alternativhöger ställer in konferens

Höstens upplaga av Identitär idé ställs in på obestämd tid. Konferensen, som tidigare gånger lockat flera hundra besökare i Stockholm, kan inte hållas på lördagen som utlovat.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA