Tidningen Expo

 folkhav

Kanske den märkligaste inramningen för en handbollsmatch någonsin. Foto: David Lagerlöf, Expo.

Hård ton men fredligt vid demonstration i Stockholm

Stor uppslutning och förstärkt polisbevakning vid demonstrationer på Medborgarplatsen i Stockholm på lördagen, men befarat våld uteblev.

Erkänner antisemitiskt uttalande på demonstration

Ett tal vid en demonstration i Helsingborg i juli polisanmäldes för antisemitiska uttalanden. Mannen som höll talet vidgår formuleringarna, uppger Sveriges Radio.

 danielB

Daniel "Dan" Borden , som fångades på bild när han misshandlade en 20-årig man i ett parkeringsgarage i Charlottesville på lördagen, deltog i den högerextrema demonstrationen samma dag. Foto: Privat.

Terrordådet i USA – slutet för varumärket alt-right?

Analys Daniel Wiklander. Den gångna helgens upplopp i Charlottesville, Virginia, där hundratals drabbade samman på gatorna och en antifascist dödades i ett terrordåd, kan mycket väl vara början på slutet för fenomenet "alt-right".

Sittdemonstration mot avvisningar upprör högerradikala

Sittdemonstrationen i Stockholm för att stoppa utvisningar av ensamkommande flyktingbarn Strejken engagerar – inte minst inom extremhögern. På sociala medier varvas påståenden om "skäggbarn" med hot om våld och konspirationsteorier.

 folkets demonstration

Samlingen Folkets demonstration lägger ned sin verksamhet. Det meddelas på organisationen hemsida. Foto: David Lagerlöf/Expo

Folkets demonstration upphör

Meddelas på organisationssajten. Två år efter starten lägger initiativet Folkets demonstration ned sin verksamhet. Organisationen grundades av en SD-politiker som en reaktion mot regeringens flyktingpolitik.

 NMR i Kristiansand

31-åringen vid demonstrationen i Kristiansand den 29 juli. Foto: Fædrelandsvennen

Stort vapenbeslag hos norska nazister

Säkerhetspolisen följer fallet. Två medlemmar i den norska grenen av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen förfogade över stora mängder olagliga vapen. Vid tillslaget i parets hem fann polisen även narkotika.

 mynttorget

Vid attacken på Mynttorget skadades tre personer lindrigt. Foto: Expo

Attacken på Mynttorget utreds som hatbrott

Ingen har gripits efter tisdagens attack mot en grupp ensamkommande ungdomar i centrala Stockholm. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

 knogjaarn

Polisen fann ett knogjärn i den misstänktes kalsonger. Foto: Polisen

NMR-aktivister åtalas för misshandel

Misshandel och vapenbrott. Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen misstänks för att helt oprovocerat gett sig på ett sällskap i centrala Stockholm. De var vid tillfället beväpnade med pepparspray och knogjärn.

 mynttorget

Mynttorget, mellan slottet och riksdagshuset i centrala Stockholm. Här genomför utvisningshotade afghaner en sittstrejk sedan 6 augusti.

Aktivister från Nordisk ungdom attackerade ensamkommande

De afghanska ensamkommande ungdomar som sittstrejkar på Mynttorget i Stockholm attackerades under tisdagskvällen. Tre ska ha skadats lindrigt. Bakom attacken den högerextrema gruppen Nordisk ungdom.

jonas serneholt

Jonas Serneholt ska efter den rasistiska kommentaren sagt att han ska lämna sin plats kommunfullmäktige. Foto: Miljöpartiet / Pressbild

Miljöpartist kallade somalier "cancersvulst"

"Det är upprörande". En politisk sekreterare för Miljöpartiet skrev i en sluten Facebookgrupp att somalier är en cancersvulst". Efter att uttalandet uppmärksammats av Järfälla tidning säger Jonas Serneholt att han är ångerfull och att kommentaren skrevs "på fyllan".

Tidskriften Expo

2017/2 Trolltider

2017/2 Trolltider

Annons: Till bindefeldstiftelse.se
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA