Tidningen Expo

expo sdmedia

Kent Ekeroths politiska sekreterare Dick Abrahamsson filmade Jimmie Åkessons vårtal i Stockholm år 2016. Foto: David Lagerlöf/Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

analys vinjett daniel poohl

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

expo puff

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.

sdpol jimmie akesson


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.

expo sdmedia

Kent Ekeroth. (Foto: Expo)

Filmade nazistpropaganda – fick jobb hos Ekeroth

Sverigedemokraterna säger sig ha nolltolerans mot rasism. Men i partitoppens absoluta närhet finns band till de mest extrema nätsajterna. Expo kan avslöja hur en av Kent Ekeroths närmaste medarbetare tidigare gjort karriär som filmare bland nätrasister och nazister.

Ifrågasätter Förintelsen - På bokmässan med Nya Tider

Författaren Lars Ulwencreutz som varit redaktör för och givit ut litteratur där Förintelsen förnekas ska medverka i Nya Tiders monter på årets bokmässa. När Expo intervjuar honom ifrågasätter han om Nazityskland hade gaskammare.

 jimmie

Sverigedemokraternas dilemma

Analys Niclas Nilsson. Sverigedemokraterna planerar att fälla ett regeringsförslag om kollektivavtal. Därmed hamnar partiet i dilemmat att det riskerar tappa i väljarstöd bland LO-anslutna.

Viktig symbolseger för AfD

Valet i delstaten Mecklenburg-Vorpommerns blev stor succé för det högerpopulistiska partiet AfD. Partiet tog väljare från ett flertal partier och väljarstödet minskade för så väl vänstern som högern. Det högerextrema partiet NPD förlorade samtidigt sin representation.

Toppolitiker i Jobbik stödde terrorledare under rättegång

En europaparlamentariker för Jobbik gav stöd till en terroristledare under rättegången mot mannen. Han hålls ansvarig för bombdåd och attacker mot meningsmotståndare och hbtq-personer och tillsammans med flera andra dömdes han på tisdagen till mångåriga fängelsestraff för terrorism.