Tidningen Expo

 Almedalen Vera

Vera Oredsson, fd partiledare för Nordiska rikspartiet, är den svenska nazismens viktigaste länk bakåt i tiden. Sedan ett par år tillbaka är hon medlem i NMR. Här syns hon med den papperstidning som NMR delade ut i Almedalen under veckan.

Radikalhögern minglade i Almedalen – alla var där

Inte bara Sverigedemokraterna och Nordiska Motståndsrörelsen, utan även en rad mindre grupper och personer ur den högerradikala miljön i Sverige var på plats i Almedalen under veckan som gick.

jimmie

Med Per Albin som stöd. Jimmie Åkesson återanvände gamla socialdemokratiska paroller.

Jimmie Åkessons viktigaste tal hålls på söndag

Analys, Niclas Nilsson. Jimmie Åkesson åberopade Verner von Heidenstam och Per Albin Hansson, men behöver Anna Kinberg Batras utsträckta hand om han ska ha en chans på inflytande efter nästa val.

nmr demo borlange

Viktor Melin fick det hårdaste straffet av de tre. Här syns han på NMR:s demonstration i Borlänge 2016.

Långa fängelsestraff för sprängattentat i Göteborg

Tre nazister åtalade för flera sprängattentat i och omkring Göteborg under vintern fick på fredagen sina domar av Göteborgs tingsrätt. Alla tre får fängelse.

PRVNMR

Detalj ur PRV:s beslut.

Halv förlust för NMR i varumärkestvist

Nordiska motståndsrörelsen får inte använda namnet Nordfront i sin marknadsföring. Detta efter ett beslut av Patent- och registreringsverket, PRV, förra torsdagen.

Nytt nummer av Expo

Expo #2 2017. Extremhögern letar nya grepp för att nå ut med sin propaganda. Nu försöker svenskar härma strategin som tog Donald Trump till Vita Huset. I nya numret av Expo berättar vi historien om chatforumet som förnyade näthatet.

sdpol ekeroth karlsson

Samma SD med eller utan Kent Ekeroth

Analys, Daniel Poohl. Kent Ekeroth döms för ringa misshandel. Nu kan hans karriär i SD vara över. För partiledningen var det aldrig Ekeroths idéer som var problemet. Det var att han gav partiet dåligt rykte.

 islamiska staten

Radikalislamisterna vinner på walk over

Analys, Haris Grabovac Kampen mot Islamiska statens ideologi är långt ifrån över. Nu behövs mer än bomber och repression. Om inte radikalislamismens sympatisörer också erbjuds andra politiska svar riskerar jihadisterna att vinna en ny generation anhängare.

 jomshof

Jomshofs åk-hem-retorik borde inte förvåna

Analys, Daniel Poohl. Det är först när SD:s politik drabbar enskilda som rasismen uppmärksammas.

moskeprotest karlstad

Högerextrem grupp störde fullmäktigemöte om moskébygge

Uppmanar till moskéattacker. I måndags godkände Karlstad kommunfullmäktige planerna för ett moskébygge. Mötet stördes av en högerextrem grupp som bland annat skanderade "avgå, PK-pack".

analys vinjett haris grabovac

Efter dådet i London - Näthatet som piskar upp stämningen

Analys Haris Grabovac. Efter terrordådet i London sprids hat mot muslimer på nätet - trots att offren var muslimer. En svartvit världsbild som göds av ökade spänningar i samhället.

Tidskriften Expo

2017/2 Trolltider

2017/2 Trolltider

Annons: Till bindefeldstiftelse.se
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA