Ville stoppa flyktingar med kulspruta

Det pågående flyktingkatastrofen har fått flera sverigedemokrater att reagera. På mikrobloggen Twitter kallade riksdagsledamoten Kent Ekeroth flyktingar som trängdes i regnet, bakom ett taggtrådsstängsel, för ”lyxflyktingar”.

SDs politiske sekreterare och partiveteranen Joakim Larsson bekymrade sig i sin tur över ”dessa ständiga snyftreportage på SVT”, snarare än om den pågående humanitära katastrofen och det faktum att flyktingar dör på vägen över medelhavet.

Kommunfullmäktigeledamoten Gunilla Schmidt i Åstorp, tillika nämndeman i tingsrätten i Helsingborg, undrar i ett Facebook-inlägg om inte någon kan ”ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta” för att stoppa flyktingar. När personer i forumet ifrågasatte politikern och undrade vad kulsprutan skulle vara till för, svarade hon: ”Du måste vara extremt dum i huvudet”.

Flera av de hatsajter som sympatiserar med SD har samtidigt spridit desinformation om flyktingarna. Den till Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat spred till exempel lögner om pappan till treårige Alan Kurdi som drunknade när familjen flydde över Medelhavet. Enligt Avpixlat berodde resan på att fadern ville ha gratis tandvård i Sverige och för att få ett ”nytt vitt leende”. I själva verket hade fadern fått sina tänder utdragna under tortyr av IS.

Läs mer:

2017-05-22T09:29:44+00:00