Nationaldemokraterna

Partiledaren hoppar av - ND tappar mandaten i Haninge

ND:s kris fortsätter. Nu förlorar partiet sin Haningeavdelning och de två kommunala mandat man innehar i kommunen. Det var via ett pressmeddelande som partiet fick vetskap om avhoppet.

Nationaldemokraterna splittras

Under hela sommaren har en maktstrid rasat i Nationaldemokraterna. Det förut så enade partiet har plötsligt splittrats efter att ledande personer kommit i luven på varandra.

Uppsatt ND-ledare lämnar partistyrelsen

Harry Edlund har hamnat i en ideologisk konflikt med partiet och väljer nu att hoppa av partistyrelsen. Detta är det första stora avbräcket för det nazianstrukna partiet sedan det bröt sig ut SD.

NDU stormade Prideparaden

Nationaldemokratisk Ungdom, NDU, attackerade Stockholms Pride parad med sten och flaskor i centrala Stockholm vid fyratiden på eftermiddagen. En person skadades vid attacken och fick föras till sjukhus.

Nedlagda ND håller kvar vid sina mandat

Parti av konflikter. Trots att Nationaldemokraterna läggs ned så kommer partiledare Marc Abramsson sitta kvar i Södertäljes kommunfullmäktige fram till valet. Samtidigt uppmuntras tidigare medlemmar att ansluta sig till högerextrema Nordisk ungdom.

"Massinvandring leder till svenskarnas utrotning"

Nationaldemokraterna samlades på nationaldagen i Södertälje. På plats var en talare från British National Party och aktivister från det nazistiska nätverket Fria nationalister.

Flera miljoner till högerextrem tidning

Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag beviljades presstöd för 2009 och 2010. Det beslutade Presstödsnämnden på torsdagen. Beslutet var inte enhetligt.

Första årsmötet för nationalistiskt europaparti

Alliansen för Europas nationella rörelser, AENM, höll i förra veckan sitt första årsmöte i Strasbourg. En partistyrelse valdes och ytterligare partier antogs som medlemmar, bland annat svenska ND.

ND kommer ut ur garderoben

Sedan splittringen förra året visar Nationaldemokraterna, ND, och Nationaldemokratisk ungdom, NDU, en allt mer öppen antisemitism, med utfall mot såväl Förintelsens minnesdag som judar i allmänhet.

101130_ndgenre_220x125_1.jpg

Fakta: Nationaldemokraterna

Fakta om Nationaldemokraterna

455_steen_220.jpg

Nationaldemokraterna

Ett utdrag ur boken Sverigedemokraterna (2001)

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA