Svenskarnas Parti

 svp Stefan Jacobsson

Nyvald partiledare hyllade terrorister

Dömd för våldsbrott. Nazistiska Svenskarnas parti nya partiledare Stefan Jacobssson har gjort sig skyldig till flera brott och dessutom hyllat en amerikansk terrorcell.

2376_30nov_464.jpg

Nybildat parti demonstrerade i Stockholm

Omkring 150 personer från det nybildade nazistpartiet Folkfronten samlades i centrala Stockholm vid femtiden på söndagskvällen för firandet av Karl XII dödsdag.

2372_nsfuniform_220.jpg

Extremhögerns politiska karta ritas om

Avståndet i tid till Tredje riket ökar och svenska nazistiska rörelsen blir mindre sentimental i sitt förhållande till sina förebilder. Nu lägger Folkfronten det gamla bakom sig.

NSF:s ideologi och kriminalitet

Efter Nationella Alliansens misslyckade försök att bygga en paraplyorganisation för svenska nazistgrupper växer nu en ny rörelse fram som har sitt ursprung i Karlskrona - Nationalsocialistisk front.

Folkfronten utesluter Stockholmsledningen

Folkfronten har efter kontroverser om en Facebook-sida uteslutit ledande personer inom partiets Stockholmsavdelning. En av dem är länsledaren Rickard Ekman och den 20-årige avdelningsledaren.

Kampanj mot våldtäkter kopplas till Folkfronten

En ny kampanj mot våldtäkter påstår sig vara politiskt obunden, men den presenterades i samband med nazistiska Folkfrontens nationaldagsfirande. Kampanjen arbetar nu för att samla in bidrag.

Konkurrens om partinamnet Folkfronten

I slutet av förra året ombildades Nationalsocialistiskt front till Folkfronten. Nu visar det sig att ett parti med samma namn och med ambitionen att kandidera i kommunvalet 2010 bildats i Linköping.

svp

Svenskarnas parti

Kortfattat om Svenskarnas parti

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA