Expos öppna utbildningar

Då och då håller Expo öppna utbildningar. De är en chans att under en dag fördjupa sina kunskaper om rasistiska idéer, organisationer och föreställningar.

Radikalislamism - miljön, ideologierna och propagandan

Heldagsutbildning, datum meddelas

Välkommen till en heldag om radikalislamism i Expo Utbildnings regi. Under en dag har våra utbildare och experter samlat det viktigaste inom området för dig som möter personer från, åsikter om och tankar med ursprung i de radilkalislamistiska ideologierna.

Under dagen guidar våra erfarna utbildare dig genom historien om en växande miljö som lyckats attrahera sympatisörer från samhällets alla skikt. Du får en fördjupad inblick i radikalislamismens mekanismer och propaganda och miljön idag. Ett särskilt fokus läggs på det omfattande hatet inom miljön mot oliktänkande samt etniska och religiösa minoriteter såsom kristna, shiamuslimer, yezidier och judar, samt hbtq-hatet och antifeminismen som präglar miljön. Vi berättar även om miljöns strategier, propaganda och hur rekryteringen ser ut. Även hur förståelsen av radikalislamism kan användas i antimuslimska syften belyses och kontextualiseras under dagen.

Tid: 9-16

Dag: meddelas senare

Plats: Stockholm

Utbildare: Bilan Osman och Haris Grabovac 

Målgrupp: Utbildningen riktar sig främst till dig som i ditt arbete eller ideella engagemang har behov av att förstå den radikalislamistiska miljön av idag, vilka ideologier som driver på och hur påverkan från dessa grupperingar kan se ut. Vi tror att du som går utbildningen främst arbetar inom det säkerhetspolitiska-, opinionsbyggande-, eller sociala området. Att du har ansvar för samordning, myndighetsutövning eller i ditt arbete möter individer från miljön eller med starka åsikter om densamma.

Pris: 8 900 kr ex. moms/person. Om ni väljer att gå två från samma organisation: 12 900 kr ex. moms. I priset ingår en hel dags utbildning, lunch, fika, kursmaterial samt uppföljande samtal med möjlighet att ställa frågor.

Anmälan: mejla [email protected]

 Schema

09:00 Introduktion. Islamismens framväxt

10:00 Radikalislamismen idag (grupper och rekrytering)

12:00 Lunch 

13:00 Kvinnor inom radikalislamismen 

14:00 Propaganda (tidsskrifter, nätet och video)

15:00 Hatläror (antishiism, antisemitism, kristofobi)

16:00 Avslutning Har du frågor om utbildningen eller är osäker på om innehållet passar dig? Kontakta Jeanette Kern, utbildningssamordnare på 08-400 219 62.

Varmt välkommen med din anmälan!