Nazist misstänks för förberedelse till mord

Publicerad 2003-04-16 15:29

En 30-årig grovt kriminellt belastad nazist från Karlstad häktades på tisdags eftermiddagen tillsammans med en 23-årig man från Smedjebacken misstänkta för förberedelse till mord.

Enligt Värmlands Folkblad ska brottet de båda männen är misstänkta för ha skett under helgen. Först greps de båda för misstanke om grovt vapenbrott. Brottsmisstanken har nu skärpts till förberedelse till mord, något som varken polis eller åklagare velat kommentera. Värmlands Folkblad erfar dock att polisen hittat en bomb i den 30-åringe nazistens hem.

30-åringen har tidigare suttit av ett fem år långt fängelsestraff för en mordbrand mot en flyktingförläggning i Säffle. Kort därefter dömdes han till fängelse för en grov misshandel i Torsby, ett straff som han frigavs ifrån i mars.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar och samtliga närvarande belades med yppandeförbud.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!