Artister rasar mot SD | Expo.se

Artister rasar mot SD

Publicerad 2003-05-02 17:41

Flera skivbolag och artister reagerar starkt på att deras skivor säljs via Sverigedemokraternas hemsida, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad. I Sverigedemokraternas butik kan man bland annat köpa skivor med Roger Pontare, Helsingborgs Symfoniorkester och Garmarna.

Per Helin, chef för MNW:s skivbolag, som bland annat ger ut Roger Pontare, säger att han blir upprörd över att man genom försäljningen ger sken av att artisterna på något sätt står för partiets idéer.

Richard Jomshof som är redaktör för Sverigedemokraternas partiorgan säger till SR Kristianstad:

- Vi har ju inte på något sätt vid något tillfälle försökt påvisa eller påstå att de här artisterna skulle stödja oss på något sätt utan vi anser bara att de förmedlar någon sorts svensk kultur som vi uppskattar.

Richard Jomshof säger vidare att de ska diskutera inom redaktionen hur de ska hantera situationen, men att det inte är säkert att de tar bort skivorna från butiken.

- Min linje är att vi inte ska ta bort dem, men bättre poängtera att det inte finns någon koppling mellan Sverigedemokraterna och de aktuella artisterna, säger Jomshof.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons