Fem svenska nazister gripna vid tillslag i Norge

Publicerad 2003-05-19 16:26

Nio personer med anknytning till högerextrema grupper, fyra norrmän och fem svenskar, greps vid ett tillslag mot en lägenhet i Nordby i Östlandet på norska nationaldagen den 17 maj. Gripandet skedde utan dramatik.

Polisen hade höjd beredskap efter att det förekommit farhågor om att de norska nazisterna ämnade genomföra någon sorts aktion på nationaldagen. Vid husrannsakan beslagtogs bland annat en pistol. Inledningsvis greps samtliga nio personer i lägenheten för olaga vapeninnehav; vid förhör tog en av norrmännen på sig ansvar för vapeninnehavet.

En av svenskarna utvisades per omgående från Norge under nationaldagen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.