Karlstadsnazist försatt på fri fot

Publicerad 2003-05-14 13:32

Det var i mitten av april som 30-åringen greps för olaga vapen. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades då en videokassett med sprängämnen. Polisen misstänkte att videokassetten skulle skickas som brevbomb och 30-åringen häktades tillsammans med en 23-årig kamrat. Det har förekommit spekulationer i media att en myndighetsperson i Karlstad var det tilltänkta offret för bomben.

30-åringen är aktiv i den nazistiska fängelseorganisationen Ariska Brödraskapet och har dömts till ett flertal långa fängelsestraff för olika våldsdåd under det senaste decenniet. Han frigavs så sent som i mars från det senaste straffet.

Enligt åklagare Thomas Olsson kvarstår misstankarna mot 30-åringen, men han har frigetts för att det inte längre finns skäl att hålla honom i förvar. Åtal ska vara väckt senast i slutet av maj. Åkalagaren har också begärt att den 23-årige kumpanen ska omhäktas.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.