Nazister på Internet

Publicerad 2003-05-21 10:49

Nazister blir allt skickligare på att använda Internet som propagandaverktyg och redskap för rekrytering av nya aktivister. Det visar en rapport från det tyska Familjedepartementet som offentliggjordes i veckan.

Nazistisk webbpropaganda blir också allt mer sofistikerad och imiterar ofta seriösa nyhetsbyråers språk och design.

- Utvecklingen är oroande, säger tyske familjeministern Reante Schmidt i ett uttalande som citeras av AP. Rapporten från Familjedepartementet fastslår att högerextremister använder en mängd emotionellt laddade argument som appellerar till ungdomar samtidigt som propagandan ofta är lögnaktig och innehållet ger förenklade svar på komplicerade frågor.

Antalet högerextrema webbplatser i Tyskland har ökat från omkring 300 år 1999 till närmare 1000 i fjol.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.