NSF:s bankkonto stoppat

Publicerad 2003-05-09 16:42

Även Föreningssparbanken har nu beslutat att stänga bankgirokontot för Nationalsocialistisk Front (NSF). Motiveringen är att NSF driver en kriminell verksamhet. Beslutet har fattats efter påtryckningar från Lennarth Eriksson, kommunjurist i Karlskrona kommun.

- Det är en framgång för demokratin, säger Eriksson till lokaltidningen Sydöstran.

NSF har länge utgjort ett problem bland politikerna i Karlskrona. Det tidigare kommunalrådet Björn Fries stod länge i skottgluggen som den som svarade för det mest styvnackade motståndet mot nazistgruppen, och kommunjuristen Lennarth Eriksson har delvis övertagit hans roll. Han har en längre tid agerat för att den nazistiska organisationen inte ska kunna ha postgirokonton, postboxar och bankgirokonton med motiveringen att de bedriver en olaglig verksamhet, hets mot folkgrupp.

Nordea har tidigare i år stängt NSF:s bank- och postgirokonton. Däremot har organisationen fortfarande sina postboxar på Posten kvar.
 

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här