Sundsvallsnazist åtalad för hatbrott

Publicerad 2003-05-21 10:48

Rättegången mot en 27-årig nazist från Bjuråker utanför Sundsvall har inletts. 27-årigen greps den 30 november i fjol vid bussterminalen i Sundsvall då han var inne i staden för att högtidlighålla minnet av Karl XII. I detta syfte hade han klätt upp sig med basker och tagit med sig en SS-flagga som han viftade med.

Enligt vittnen försökte den berusade 27-åringen provocera fram ett gräl med en grupp invandrarungdomar vid bussterminalen i Sundsvall. När ungdomarna inte tog någon notis om honom tog han fram en kniv och hotade flera personer i omgivningen, skriver Sundsvalls-Tidningen.

Polis kallades till platsen och omhändertog 27-åringen. Några av hans kamrater försökte gömma SS-flaggan men 27-åringen erkände dock att han var ägare till flaggan. Han uppgav att han var svensk ”patriot”.

27-åringen är tidigare dömd för ett tiotal stölder. Nu åtalas han för brott mot knivlagen och hets mot folkgrupp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.