Åtal mot bombnazist

Publicerad 2003-06-17 14:29

Den 23-årige man från Smedjebacken som greps i april har i dag åtalats vid Karlstads tingsrätt, misstänkt för förberedelse till mord.

23-åringen greps tillsammans med en 30-årig känd nazist. Vid en husrannasakan hittades en sprängladdning i en videokassett. Bomben var försåtsminerad och skulle ha utlösts om någon dragit ut kassetten ur fodralet.

Åklagaren hävdar att bomben skulle användas för att döda en annan person. Utredningen har inte namngivit vem som var det tilltänkta offret men vid flera tillfällen har det spekulerats om olika myndighetspersoner eller antirasister.

23-åringen är tidigare dömd för en uppmärksammad vapenstöld för tre år sedan. Han tillhör kretsen kring det så kallade Ariska Brödraskapet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.