Böhse Onkelz spelar med Rolling Stones

Publicerad 2003-06-02 14:31

Det omdebatterade tyska rockband Böhse Onkelz (de elaka farbröderna) blir förband för Rolling Stones den 8 augusti i Hannover, skriver den engelska tidningen the Mirror.

Böhse Onkelz, som är Tysklands fjärde bästsäljande rockband, har vid upprepade tillfällen anklagats för nynazism. Texterna för flera låtar innehåller budskap som uppfattas som rasistiskt, vilket gjorde Böhse Onkelz till ett favoritband för skinnskallar och högerextremister på 1990-talet.

Under senare år har bandet försökt att distansera sig från rasiststämpeln bland annat genom att delta i konserter mot högerextremt våld. Deras spelning lär dock uppröra många och en talesman för Stones säger att det inte var deras beslut att boka gruppen. Enligt tidningen Mirror säger talesmannen att det är den tyska ”promotorn” som bokat in dem eftersom de är populära i Tyskland.

En av deras mest kända texter heter ”Turkarna ska ut”. Texten innehåller en mängd svordomar och där deklarerar Böhse Onkelz: ”Turkarna ska ut! Åk tillbaks till Ankara, ni gör oss illamående”. En av deras tidigare låtar har dessutom förbjudits. Låttexten handlade om nazister som skickade judar till koncentrationslägren.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.