Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Oro inför festival i Nyköping

Publicerad 2003-06-11 11:46

Senast en större konsert av detta slag hölls i Nyköping så drog den till sig runt 900 besökare, merparten skinnskallar och högerextremister. Även då spelade Ultima Thule och med dem som dragplåster drog man till sig folk från hela Skandinavien och även tyskar och engelsmän fanns på plats. Under Ultima Thules konsert började ett gäng skrika Sieg Heil och göra Hitlerhälsningar. En person dömdes senare för brottet.

För två år sedan spelade även bandet Hel och enligt arrangörerna var de bokade även till i år. Bandet Hel hälsar dock genom Katrineholmskuriren att de lämnat återbud. De vill enligt egen utsago inte förknippas med högerextrema åsikter och väljer att inte ställa sig sida vid sida med Ultima Thule och Heroes.

Polisen har redan börjat med planeringen för den aktuella festivalen då de befarar sammanstötningar mellan höger- och vänsterextremister.

Ämnen

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.