Skinnskalle åtalad för grovt olaga hot

Publicerad 2003-07-09 14:42

I mitten av juni hotade en ung skinnskalle personer i sin omgivning utanför en pizzeria i samhället Sätila. Han åtalas nu för ett fall av grovt olaga hot och ett fall av olaga hot av normalgraden efter ett annat hot via telefon.

Från början var tre unga män misstänkta för brott men åklagaren har inte kunnat styrka två Sätilabors inblandning och väljer därför att lägga ner förundersökningen mot dem. Den tredje mannen kommer inte från Sätila utan från Sollebrunn och åtalas nu för ett brott som ger minst sex månaders fängelse om han döms.
Han hotade två personer med en pistol och gjorde blindavfyring flera gånger mot en persons huvud. Den andra åtalspunkten gäller ett telefonhot som skinnskallen ska ha gjort till en före detta vän.

- Ett hot har skett på telefon där man sökt en kille och då var det mamman som svarade och man har hälsat till henne att man ska göra slamsor av hennes son, säger Mariann Palm, utredningschef för Kriminalavdelningen på Boråspolisen.

Till hösten kommer ärendet att tas upp i Borås Tingsrätt.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.