NDU anklagar Pride för barnporr

Publicerad 2003-08-02 17:42

Stockholm Pride affisch som NDU polisanmälde

Nationaldemokraterna lämnade i fredags in en polisanmälan om barnpornografibrott. Anmälan gäller en omdiskuterad bild på ett barn med texten ”Birgitta 6 år, lesbisk”. Bland annat har kristdemokraten Rosita Rosengren protesterat mot sättet att tillskriva små barn en sexuell
identitet. Stockholm Pride försvarar bilderna och menar att de inte handlar om sexualitet, och att barnen på bilderna idag är vuxna och engagerade i gayrörelsen.

Nationaldemokraterna har dock gjort en alldeles egen tolkning av bilderna. På sin hemsida konstaterar partiet att de ”sexuellt avvikande personer” som arrangerar årets festival är mer ”provocerande” än tidigare år. Robert Almgren, distriktsordförande för Nationaldemokratisk Ungdom (NDU), menar i en artikel att barnet på bilden signalerar ett sexuellt budskap:

- Flickebarnet på bilden är halvnaket och hennes ansiktsutryck ger uttryck för uppenbara smärtor, eventuellt också rädsla.

Robert Almgren konstaterar vidare att det bredvid bilden på flickan finns en ”teckning med uppenbar anspelning på penetration bakifrån”.

Nicke Johansson, pressansvarig på Stockholm Pride, blir minst sagt förvånad över tolkningen av bilden:
- Nationaldemokraterna borde ägna sig åt att skriva porrlitteratur med sådan fantasi.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här