ND blandar ihop korten | Expo.se

Annons

ND blandar ihop korten

Publicerad 2003-09-26 11:11

Igår, torsdag, visade Sveriges Television en uppmärksammad dokumentär där en algeriskfödd journalist infiltrerar en islamistisk cell i Frankrike.

Nationaldemokraterna skrev på sin hemsida inför tv-sändingen att ”ämnet är minst sagt relevant för svenskar, eftersom islamisterna i Sverige backas upp av den socialdemokratiska regeringen och även i detta land bevisligen bedriver sitt koloniseringskrig mot västvärlden med samma metoder som i andra länder de har som måltavlor.”

Muslimsk fundamentalism – som ofta benämns som islamism - har under senare år uppmärksammats inte bara för den terror den förespråkar, utan också för de extremt bakåtsträvande politiska idéer den saluför.

Inte ens rasism – i form av judehat - är främmande för denna extrema politisk-religiösa inriktning.

Nationaldemokraterna försöker nu på sin hemsida att blanda samman islamism med islam. ND utmålar hela den muslimska befolkningen i Sverige som anhängare till anhängare av al-Qaida.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons