Supportrar misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2003-09-09 13:55

Två basketsupportrar misstänks för hets mot folkgrupp. Männen gjorde Hitlerhälsningar när det israeliska laget skulle spela sin första EM-match i basket, skriver Folkbladet.

Häktningsförhandling hålls mot dem i dag men båda männen förnekar brott. Men enligt åklagaren så har gärningarna spelats in på video av polisen. Bevakningen från polisen var en del i skärpt bevakning med anledning av hotbilden kring Israels match.

- Jag har sett filmen nu och är övertygad om att det är ett allvarligt brott. De gjorde vad man i dagligt tal kallar Hitlerhälsning eller nazisthälsning, säger Lars Folkunger. För ringa brott finns det böter i straffskalan, men jag anser att detta inte är det. Istället gäller fängelse upp till två år, säger åklagare Lars Folkunger till Folkbladet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.