"Nazisterna kränker Nora" | Expo.se

Annons

"Nazisterna kränker Nora"

Publicerad 2003-11-10 19:37

Nationalsocialistisk fronts mini-demonstration genom nerkiska Nora under söndagen får Noras kommunalråd Håkan Blomgren att rasa.
- Man får rätt hög puls. Det är kränkande för ett demokratiskt samhälle, säger han till Nerikes allehanda.

Det var vid lunchtid under söndagen som tolv aktivister ur Nationalsocialistisk front marcherade genom centrala Nora för att hålla ett möte. Enligt partiets hemsida så var syftet med mötet att förmedla en annan syn på den så kallade Kristallnatten, vars minne högtidlighölls på många platser av antirasister runt om i landet.
Talare på mötet var Daniel Gebel-Höglund från Trollhättan.

Nora har alltsedan 1998 varit en återkommande samlingsplats för Nationalsocialistisk front. Då genomförde partiet sitt Första maj-firande i det lilla samhället. Under hösten genomförde partiet också ett av sina valmöten inför EMU-folkomröstningen i Nora.

- Det är lika ruggigt varje gång, fortsätter Håkan Blomgren.

Kommunalrådet säger till Nerikes allehanda att han inte vill kritisera polisen öppet, men säger samtidigt att han hade önskat att de hade hunnit fram i tid för att kunna stoppa demonstrationen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons