F.d. NSF-ledare dömd till fängelse

Publicerad 2004-01-12 14:55

Tidigare ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk fronts tidning fick åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.


Kvinnan hade misshandlats av sin 27-åriga pojkvän under lång tid. I mitten av december misshandlade han henne så svårt att hon fick föras till sjukhus. 27-åringen anhölls då av polis som misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misshandel.
I fredags föll domen. Den 27-årige mångårige medlemmen och NSF-ledaren dömdes till sju månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

27-åringen avtjänade i somras ett kortare fängelsestraff för hets mot folkgrupp sedan han stått som ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts nyutgivning av boken ”Judefrågan”. Misshandeln som riktats mot hans flickvän har pågått under tiden som han varit villkorligt frigiven. På grund av att han begått brott under perioden som villkorligt frigiven så dömdes han till ytterligare en månads fängelse.

27-åringen har under flera år varit ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts huvudorgan, Den Svenske Nationalsocialisten. När han blev misstänkt för grov kvinnofridskränkning uteslöts han ur NSF.

27-åringen är den tredje i raden ledande NSF-medlemmar som dömts för liknande brott. En tidigare riksrådsmedlem är dömd för kvinnomisshandel liksom en före detta ledare för partiets avdelning i Trollhättan.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här